петък, 18 юли 2014 г.

June/July/Whatever Favourites

Тази публикация трябваше да се появи на бял свят толкова отдавна, а и беше обещана във Фейсбук страницата на блога преди доста време. В резултат не знам точно любимци за кой месец са тези, които ще ви покажа, затова да ги наречем просто малки благинки, които са ме радвали в последно време.
За дългото отсъствие от блогосферата нямам какво да допълня, освен че все по-често предпочитам да прекарам мъничкото ми неработни часове с компанията на моите приятелки и виртуалното местенце страда от това. И аз си страдам, защото обожавам да снимам и пиша в блога, но да речем, че съм си позволила една кратка лятна ваканцийка с редки включвания.



Първите ми любимци са свързани с косата и това е относителна рядкост в този блог, защото аз имам най-ужасяващата коса в света и просто не съществува нищо, което да подобри състоянието й чувствително. Шампоанът на Shauma ме спасява в доста сериозна степен, все пак, защото придава обем и запазва косата ми чиста за по-дълго. Вероятно съставът му е пълен със силикони и други приятности, но даже не съм си направила труда да го разгледам. Знаете, че не наблягам на състав. 
Tangle Teezer-а си купих преди два месеца. Харесва ми, че не накъсва къдравата ми и оплетена коса при ресане, като за първи път през живота ми мога да сресвам косата ми на сухо (преди него това означаваше да се сбогувам с 50% от космите по главата ми). Предполагам, обаче, че е така добър само за къси и коси със средна дължина, защото купих един и за племенницата ми, която е с много дълга и къдрава коса и когато я сресваме с майка й трябва да си отделим най-малко половин час, за да разрешем косата добре.


Поредният ми лосион за тяло на Victoria`s Secret. Този ми беше подарък - изненада и ми е много скъп. Ароматът е все така вълшебен като на всички продукти на бранда, от които имам впечатления досега, но много искам да му отделя отделна публикация и да не се задълбочавам повече. Можете да погледнете и статията ми за другите два продукта, които притежавам тук


За глосовете на Oriflame вече ви разказах тук. И понеже с и без Tangle Teezer все съм си рошава гарга, не ме задоволява слабата им пигментация. Обаче какви съкровища са върху по-наситени червила! Обожавам това, че не лепнат, а придават страхотен огледален блясък.


Тук малко ще ви изненадам, като ви кажа, че ружът Heat Wave на Essence , който получих като подарък от гивъуей-а на невероятната и талантлива Миленка от Mimi`s Fashion Moments освен по предназначение, използвам и като сенки за очи. В съчетание с Maybelline Color Tattoo Pink Gold и само леко докосване на четката в интензивните и ярки цветове, мисля че се получава страхотно комбо за лятото. Свежо, цветно и сочно, точно като Пиня Колада на морския бряг!



Гел очната линия пак ми е подарък, този път от гивъуей-а на Силвето миналото лято. От денят, в който я получих няма случай, да я пропусна или заместя с нещо друго, когато се гримирам. Не само че се работи изключително лесно с тази очна линия и малката четчица, която идва в комплект с нея, но и е наситено черна, не се размазва дори и в най-големите горещини, а също и няма помен да е започнала да засъхва.





Харесаха ли ви картичките, които използвах за фон на снимката на очната линия? Направени са от един мой приятел, за който ако кажа, че е безкрайно талантлив, ще прозвучи много скромно! Стискайте палци да успя да го убедя, да превърне правенето на картички в своя професия, за да може да се възползваме от фантазията и златните му ръце за всеки важен повод. Дотогава аз сама ще си правя картички и декорации на подаръци, както се е видяло. По-горните бяха за рождения ден на една от най-добрите ми приятелки и ми се искаше да се получат още по-хубави, но колкото-толкова. Всъщност не те са ми любимците за месеца, а моите приятелки и прекрасното лято, което си подаряваме една на друга тази година. Наздраве за неуморимите приятелки, винаги готови за дискотеки, барове на плажа или просто пейка парти с биричка в ръка!


Bioderma Sensibio Tolerance се превърна в неизменна част от грижата за кожата ми, макар и да не е предназначен точно за моят тип кожа. Въпреки това ми харесват хидратиращите му и успокояващи свойства, които сега, когато съм преуморена и под огромен стрес, са ми жизнено важни, защото негативните емоции постоянно се появяват по лицето ми под формата на пъпки и раздразнения. Хвърлете едно око и на предната публикация, която посветих на продукта тук


Още три неизменни помощника в лятната рутина и грижа за лицето и кожата. Тези съкровища са от Avene, но няма да развалям съспенса и буквално ще ги покажа само на снимка без да спомена повече, защото най-много след две публикации време съм ви подготвила пълно ревю.


На тази снимка виждате част от туниката, която си откраднах най-нагло от сестра ми, но цветовете и въздушният й комфорт ми харесаха толкова много, че би било доста смело от нейна страна да се опита да ми възрази. :)




Последни са тези страхотни кецки, реплика на Converse. Помня, че ги поръчах от някоя страница във Фейсбук и няха около 30-тина лева, но не помня точно коя. Носят ми толкова позитивно настроение, като ги нося, а и са удобни. Какво повече им трябва на летните момичета - лека рокля, чифт удобни кецки и вятър в косите :)

неделя, 6 юли 2014 г.

Pinko The Pink Blogger


Животът на бюти блогъра може да ви изглежда като безкраен низ от покани за събития, снимки и тестване на продукти (и съвсем нямаше да е неприятно, ако беше така), но нещата всъщност са много по-сериозни. В живота на всеки бюти блогър се е налагало поне веднъж да изпълни специална тайна мисия, твърдя го със сигурност. Наскоро от Bioderma ми поставиха една такава и,макар че, като всяка тайна мисия, трябваше да запазя тази дълбоко заровена в папка Top Secret, бързам да я споделя с вас. Ето един мой ден в амплоато на Пинко Розовата Блогърка!


В ранните часове на един юлски ден телефонът в задушния и задимен офис на Пинко Розовата Блогърка иззвъня лениво. Звукът на апарата се смеси с протяжна прозявка и плъзна по застоялия въздух в помещението, който дори и вентилаторът на тавана с една отчупена перка не можеше да раздвижи. На фонът на пробуждащия се трафик през открехнатия прозорец и колоната от автомобили, чиито силует лъкатушеше по отсрещната магистрала, Пинко допря слушалката на розовия телефон до ухо и само след минута и едно кимане (което беше излишно, но Пинко не се досети в този момент, че киманията по телефона са излишни) бързо я върна на място, облече розовия шлифер, постави черното бомбе на главата и взе със себе си големите лилави очила. Премина през стаята с онази детективска ловкост на сянка или фантом и затръшна вратата на офиса зад себе си. Табелката на вратата, останала от предишните наематели, която гласеше "Еротичен телефон" падна шумно на земята, но Пинко дори и не забеляза, унесена в мисли за своята нова мисия - да открие къде се крие тайната на здравата и красива кожа.



Всъщност това беше първата такава работна задача на Пинко и тя нямаше никаква идея къде би могла да се крие една тайна. Вероятно мястото ще е тайно, след като се крие тайна, прехапа тя доволно устни от умната идея, която светкавично се преобразува в готов план за действие. И се насочи към най-тайната къща в града, с години необитаема и изгубила предишния си уют и красота. За нея децата говорят, че е обитавана от духове, което автоматично я прави супер тайна и мистериозна, помисли си Пинко и се довери на градската клюка. 




Историята тук ще спести на читателя премеждията на Пинко в старата необитаема къща и че това начинание костваше един розов шлифер, целият в паяжина и два броя розови гуменки, целите в кал. Пинко Розовият Блогър не можа да открие това, което търсеше в порутената сграда и още преди да прекрачи портата на двора, вече беше замислила нов план. От седмица беше заподозряла трите си приятелки, че са открили тайната на красивата кожа и се насочи обратно към офиса си, за да се порови в козметичните им досиета, които с години събираше и запълваше за такива случаи (и за да знае за какъв козметичен подарък си мечтаят те, когато наближат рождените им дни).


ВЕСИ
Козметичен профил: Суха кожа на лицето с особено сухи бузи и чело, която има склонност да се лющи през по-студените месеци, а понякога и през по-топлите при по-сух въздух. Болезнено опъване на кожата след измиване на лицето и липса на хидратация. Кожата е изгубила еластичността си и изглежда повяхнала.
Използван продукт през последната седмица: Bioderma Sensibio Tolerance Plus
Настъпили промени: Кожата е много по-хидратирана и мека на допир. Еластичността й е започнала да се възстановява и кожата е възвърнала свежия си и здрав вид. Опъването след баня е чувствително намаляло.


ТАНЯ
Козметичен профил: Комбинирана до мазна кожа със засилено отделяне на себиум през по-топлите месеци. Кожата е склонна към образуване на акне и е чувствителна, лесно се раздразва. Чувство за чистота не се усеща дори и след измиване на лицето с Bioderma Sebium. Проблемни широки пори.
Използван продукт през последната седмица: Bioderma Sensibio Tolerance Plus
Настъпили промени: Продуктът е достатъчно лек като текстура, така че не омазнява допълнително кожата на лицето и служи като перфектна база под грима. Кожата е чувствително по-хидратирана и свежа, а възпаленото акне е започнало леко да се успокоява.


КИТИ
Козметичен профил: Нормална до комбинирана кожа със склонна към омазняване Т-зона. Кожата не е чувствителна и не се възпалява, но понякога се появява по някоя болезнена пъпка. Кожата на лицето има нужда от ежедневна хидратация и продукт, който е по-лек през летните жеги, за да не се омазнява Т-зоната и гримът да издържа по-дълго.
Използван продукт през последната седмица: Bioderma Sensibio Tolerance Plus
Настъпили промени: Естествената еластичност и хидратация на кожата е запазена и кожата е гладка и мека на допир. 



Пинко дори не дочете последното досие, а се плясна звучно по челото! Как не се беше досетила до този момент! тайната на красивата кожа през цялото време е стояла на тоалетката й и през последните седмици се бе превърнала в един от любимите й продукти за ежедневна грижа. Bioderma Sensibio Tolerance Plus помогна на Пинко да успокои агресивното и болезнено акне, което се появи преди седмица и й служи като перфектен дневен крем, заради леката текстура, която не омазнява лицето й допълнително. Освен това хидратира и прави кожата еластична и мека.


*Продуктът ми е изпратен за проба, но мнението ми е напълно откровено. В тази публикация съм включила и мненията на три мои приятелки, които добиха следните впечатления през седмицата, през която тестваха продукта. Мненията им по никакъв начин не са повлияни от мен или от трето лице.