вторник, 14 юли 2015 г.

Mermaid


Чували ли сте за легендата за нереидите? Нереидите са петдесетте морски нимфи дъщери на пророкът Нерей. Красиви морски създания, някои ги изобразяват като млади жени, които умеели да дишат под водата, други си ги представяли като русалки с риби опашки. Всяка една от петдесетте нереиди изобразявала изменчивите черти на морето. Всяка една от тях владеела по едно от петдесетте му настроения. Дали ще е бурно и бучащо, решавала една, после друга погалвала повърхността му и го укротявала, докато трета решела косите си оглеждайки се в огледалната му повърхност. Та така и до днес, морето не е спряло да мени настроенията си и само за ден може да премине през всяка една емоция позната на човека. Няма по-красива легенда от тази, че морето всъщност усеща и разбира, че и него го мъчи тъга, че и него го разклаща яд и че и то трепти от радост. Женските му изменчиви настроения и непостоянство можете да усетите с всяка вълна и как тя устремено се блъска в брега и разбива лодките на моряците, дръзнали да нарушат интимността му или как с копнеж се отдава на брега, поемайки всяка песъчинка и завъртайки я в бесния танц на женското си удоволствие.


Кога русалките и нереидите излизат на брега? Когато пясъкът и от последната туристическа хавлия е оттърсен, когато главите на слънчогледите клюмват в сладка дрямка като главите на старчетата, когато гледат вечерната емисия новини, когато рибарят е отплел и последния възел от мрежата си, когато децата са изсърбали рибната чорба и дочитат последните редове от книжките си за морския цар Персей и свитата му от сладкогласни сирени. Веднъж щом Морската майка преспи и последното си дете и скаридите се приберат от дискотека с токчета в едната си ръка и седем банички в другите седем, русалките изплуват на брега, за да се порадват на Луната.


Дълго се питах как нереидите постигат легендарната си красота. Дали си взимат млечни вани като Клеопатра? Едва ли... Дали си служат с малко хитрост като Афродита? Вероятно! Ексфолират ли телата си с морска сол, правят ли си маски от седеф за сияен тен, втриват ли водорасли в косите си за здрав косъм? Кой знае, може би. В едно обаче съм почти сигурна - ако русалките и нереидите лакират ноктите си, то те със сигурност ползват Catrice Iron Mermaiden. Не мислите ли? Само трябва да внимават лакът да не се излющи от ноктите им твърде бързо, знаете как е като си мокрим ръцете често :)



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)