понеделник, 31 август 2015 г.

Paralel


Тъкмо да решиш, че край, тази есен не може да се измисли нищо ново и някой креативен ум те оборва моментално, както в случая с есенната колекция на Star Nails Bulgaria Паралел. И как няма, като есента е така вдъхновяваща. И възобновяваща, променяща. Колкото и да приписваме всички заслуги на пролетта и да подценяваме есента в този аспект, тя носи много новости и промени със себе си и това е безкрайно хубаво, само да се научим как да канализираме енергията малко по-иначе, да я превърнем в уют, и обновление, и в много други неща, за които така и не ни е останало време през лятото.
Есента е идеален повод за едно мъничко пътешествие между реалното и виртуалното, каквато е и концепцията на новата колекция Паралел. На границата между ежедневието и фантазията, или далеч отвъд нея и специално създадени за градските момичета и техния завиден навик да се телепортират между тези две Вселени с едно щракване на красиво лакираните пръстчета, SNB поставят 6 красиви нови цвята лакове за нокти, които да ни напомнят, че дори и в динамиката и хектиката винаги настъпва есен и винаги остава свободна секунда да оценим красотата на малките неща. Като кратка, но изпълнена с много приятни емоции soul vacation в една друга, паралелна и доста по-хаотична Вселена, от където се връщаш малко преди края на обедната почивка с Юпитерови капки в косата и спомени за танци по Млечния път, както пеят Train


Впечатляващо е с каква лекота сме се научили да превключваме от реално на виртуално, сякаш сме родени с този навик и го развиваме още в майчината утроба. Често си представям света с размерите на глобус и знам че във всеки момент мога да забуча пръст в определена точка и да се пренеса там с едно натискане на Enter. Безкрайно много информация, синтезирани и резюмирани емоции и преживявания, избираш и подбираш и всичко е в ръцете ти готово за консумация. Друг път се плаша от това бясно въртене на глобуса и точно да реша, че ще се подхлъзна от овалите му и се сещам, че реалният свят се върти не по-бавно и че вече съм започнала да свиквам с тази скорост. А и винаги мога да хвана своята планета здраво с две ръце и да позабавя инерцията й, поне за кратко!


Винаги ще имам сивото си ежедневие, стига да ми потрябва. И в крайна сметка, кое му е лошото на сивото като цвят и кой казва, че е скучно? Водена точно от тази мисъл, реших да изпробвам този красив сив цвят с името "Мирослав" от колекцията Паралел. Истинско и чисто сиво, дори неутрално и въпреки това много ефектно и красиво на ноктите, но не мога да кажа, че е неочаквано. Стане ли въпрос за такъв род цветове за ноктите за мен е много важно лакът да е добре пигментиран и плътен и сигурно ще ме разберете колко е трудно да се намери покривен такъв, който да не става на черти, да не прозира и да се нанася лесно и бързо, разпределяйки се равномерно по нокътната плочка. И знам, че стане ли дума за качество от SNB са безкомпромисни и отново са създали чудесен продукт, като и този лак покрива всички високи критерии и на един слой, а нанесен на два е просто безупречен. Знам че ставам досадна и съвсем е започнало да звучи като редовна реклама, но по-добро качество от лаковете на SNB не съм срещала, нито сред високия и лукс клас, нито сред средния и професионалния, така че да си знаете отново - перфектна издръжливост, удобни за работа, не боядисват ноктите и се свалят много лесно и като цяло 6+. Благодарна съм, че покрай блога успях да се запозная с толкова много марки и брандове, някои от които определено са ми станали all time favorites, както в случая е Star Nails Bulgaria. 













сряда, 19 август 2015 г.

Pineapple




Белите дрехи и аксесоари не са пропуснали летен сезон, през който да са сред топ тенденциите, а тази година модните гурута дори съветват да се обличаме в бяло от глава до пети. Мисля си, обаче, че до този момент е нямало лято, през което белият лак за нокти да е толкова модерен. Може да го видите навсякъде, на ноктите на известни жени и обикновени момичета, носен самостоятелно или с декорации и в съчетание с цветове, интерпретациите са многобройни.

Аз, да си призная, винаги съм презирала белите тоново и особено през лятото, когато са съвсем клиширани. Съгласна съм, че са в прекрасен контраст с кожата с тен и още че носят някакво усещане за ефирност и безкрайност, но пък са толкова скучни на фона на кораловите, тюркоазените и ярките жълти нюанси. И все пак тази година усещам промяна в отношението ми към бялото, дали повлияна от тенденциите, дали съм започнала да поостарявам и вече се опитвам да залагам не толкова на игра с цветове в облеклото ми, а по-скоро да игра с текстури и кройки. Но съм почти убедена, че главен виновник за това преоткриване е точно белият лак за нокти, който нося почти постоянно.

Сигурно се досещате, че откриването на перфектния бял лак за нокти е почти невъзможно. Идеалното чисто бяло, а не млечно е на първо място, а после търсим и чудесна покривност, лесна за работене текстура и четка по възможност, завидна издръжливост и всичко това на приемлива цена. Мммда, звучеше ми невъзможно, докато не опитах лакът за нокти "Белчо" на Star Nails Bulgaria. Защо намирам точно този лак по-добър от всичко останало, което съм пробвала? Ще се опитам да го резюмирам кратичко, защото ако следите блога знаете, че възторжените слова за лаковете на SNB никога не са достатъчно (и това не е безпочвена реклама)!
* Истинско бяло, или както добре го описват на английски "crisp white". Без млечни или розовеещи подтонове.
* Чудесна покривност. Дори и на един слой е ОК, все пак мисля, че са му нужни два за перфектно покритие.
* Макар и да имам богат опит с лаковете на SNB, този ме изненада с по-гъста текстура. В началото мислех, че ще се нанася трудно и ще става на линии и балончета, но се оказа съвсем удобен и лесен за ползване.
* Широка и удобна четка, която чак сега, когато съм с дълги нокти, най-накрая оценявам.
* Покривността? Без забележки! Всъщност нямам представа колко време издържа без база или топ коут, защото откакто имам диамантения заздравител  и 3 в 1 продуктът на SNB, не съм пропускала да ги нанасям. Ноктите ми са невероятно здрави и твърди, не се чупят и не се белят (за първи път в живота ми поддържам дълги нокти, преди беше невъзможно да ги опазя), а също е много важно и че не се оцветяват от лакове с по-силен пигмент. Всеки лак, нанесен успоредно с един от двата продукта ми издържа повече от седмица, а вероятно и по-дълго, но на мен ми омръзва и го сменям.
* Не се цапа. Не знам дали се случва при вас, но при мен белите лакове се зацапват и напукват често. С този нямам такъв проблем.
* Сваля се лесно и бързо и това е още един плюс на този чудесен продукт.

Ако трябва да съм искрена, а и вие най-вероятно сте го забелязали, ако следите блога от по-отдавна, никога не съм се интересувала и впечатлявала от лакове за нокти. Винаги съм била момичето с гримовете, но не и перфектния маникюр и прическа. На фона на по-горе казаното, през последните месеци все повече обръщам внимание на ноктите си и вече не мога да допусна да ги гледам начупени и с избелен лак. Това се отрази и на блога и тук все по-често има публикации за лакове за нокти. Любовта и интереса ми към тези продукти безспорно са провокирани от всичко на Star Nails Bulgaria, което имам възможността да изпробвам. Уникални цветове и богата палитра, много трайни и наситени, прекрасни продукти като цяло и което е още по-хубаво - българско родно производство! Не пропускайте да разгледате сайта, ако все още не сте го сторили. Там ще намерите и повече информация за най-новата есенна колекция "Паралел", за която очаквайте публикация и от мен съвсем скоро!







 













*Място/Place: Extreme Surf School and Bar, Pomorie
* Продуктът ми е изпратен за проба от Star Nails Bulgaria. Мнението ми за него е
напълно искрено, не ми е заплатено за тази публикация.



неделя, 16 август 2015 г.

Citrus Zing


Не съм особен фен на цитронадата, обаче каква съм ви подготвила за днес! 
Свежи резени лимони и грейпфрути, направо резени слънце! А соковете им текът по ръцете, та чак до лактите, примесени със солени капчици море. Цитронада в стъклена запотена кана, наливаме я в малки чаши със зелени сламки и по три ледчета във всяка. После намираме по един син хамак и се оставяме бризът да ни люлее, докато в полусън гледаме как кайтсърфистите порят вълните в далечината... Не знам дали сънувам, или наистина бях там, но знам че свежият и гъделичкащ като газирани балончета в носа ми аромат на цитронада е само на една ръка разстояние и бързо и безотказно ме пренася на места, на прекрасни места, на шарени места, там където платната на уиндсърфистите са по-красиви от дъгата...

Ето го моят директен полет до дестинация, която всички искаме да посетим това лято. Цитронада в тубичка с шепа пясък в нея, защото на плажа винаги става така. Ексфолиантът за тяло на Avon с най-подходящото име на света Citrus Zing.

Какво харесвам в него:
* Прекрасен и мнооого свеж аромат, без нищо химично и изкуствено
* Приятна гелообразна текстура, която се пени като душ гел
* Едри, но не и груби частички
* Удобна за ползване опаковка тубичка, която е и много шарена и лятна
* След употреба не чувствам кожата ми опъната или раздразнена
* Усеща се обещаната допълнителна хидратация след употреба
* Отмива се лесно, частиците не полепват по кожата
* Частиците не се разтапят при употреба
* Усещам кожата си гладка и мека след употреба

Какво не ми харесва:
* Ароматът изобщо не се задържа по кожата
* Частиците не изтъркват достатъчно ефективно, което налага ежедневна употреба
* Не е икономичен
I am certainly not the biggest citronade lover, however I have something special for you today!
Fresh slices of lemons and grapefruits, actually fresh slices of sun and their juices running down your hands even to your elbows, mixed with the salty feel of sea water drops. Citronade in sweaty ewer, we pour it in small glasses with green straws and three ice cubes in each of them. And then we lay down in a hammok and leave the breeze swaying us, while we watch the kitesurfers make their way through the white waves. I don't know if this is a dream, or maybe I was just there, but I know for sure the fresh and bubbly scent of citronade is just at arm's lenght and is my ticket to summer destinations, to wonderful places, to colorful places, where the windsurfers are more beautiful than the rainbow in their colorful dance with the sea.

This is my ticket to these destinations - Avon`s body exfoliator in Citrus Zing scent. A citronade in a tube mixed with a handful of sand, because this always happens on the beach, you know!

What I like about this product:
* Wonderful fresh scent of lemons and grapefruits, which wakes up all the sences
* Very pleasent gel-like texture, which turn into foam under the shower
* Large, however mild exfolianting particles
* Convinient, sturdy and colorful packaging
* After I use it my skin is not dry or irritated
* As it is promised, there is additional moisturizing effect after using it
* It is easy to rinse off product
* The scrubbing particles don't melt
* My skin is soft and smooth after using it

What I don't like about the product:
* The scent is not long-lasting
* The scrubbing particles are not effective enough, so I have to use it every day
* Doensn`t last for a long period of time

*Лак за нокти Perfect Sand S71
*Nailpolish Perfect Sand S71