четвъртък, 30 юни 2016 г.

Kind to Skin


Едва ли остана човек, който да не е научил за промоцията на La Roche-Posay Bulgaria това лято, но аз отново да напомня, нали казват че повторението е майка на знанието, а и в тази жега лично при мен мислите се изпаряват по-бързо от газираните балончета в чашата ми. Та, всичко е много просто, трябва да посетите аптека, партньор на промоцията, да поискате или да ви посъветват за един от трите комплекта мостри на продукти за различни проблеми на чувствителната кожа. Комплектите идват в малки картонени кутийки, а на гърба на всяка от тях ще откриете талон. Щом решите да си закупите пълноразмерен продукт на La Roche-Posay (никой не ни задължава, разбита се), не забравяйте да носите със себе си и попълнения талон, защото той ви дава възможността да получите като подарък комплект от още три почистващи продукта за чувствителна кожа за тестване, но всъщност в супер щедро количество като за мостри. Точно за тези три продукта искам да поговоря днес - почистваща мицеларна вода пяна, Rosaliac почистващ и дегримиращ мицеларен гел, Toleriane дермопочистващ флуид


Почистваща мицеларна вода пяна - Мицеларната вода става все по-силно застъпена в ежедневната рутина по почистване и грижа за кожата. Както ще видим и от почистващите продукти на La Roche-Posay, освен като самостоятелен продукт, тя все по-често започва да влиза в състава и на нови, по-иновативни продукти. Пример за това е тази почистваща пяна. Ако трябва да съм откровена - въобще не съм фен на пяната за измиване на лице. Падам си по hardcore измиващите продукти, а самата пяна, независимо от бранда, винаги е била прекалено щадяща, мека и нежна за мен. Но пък ако кожата ви е супер чувствителна, навярно това е точната формула за вас. Въпреки че няма да усетите чувството на "скърцаща" от чистота кожа, този продукт съвсем успешно ще почисти кожата от натрупаната нечистотия и ще ви остави с чувство за много добре хидратирана и подхранена, мека и нежна кожа. В състава на продукта липсва сапун, алкохол, оцветители и парабени, на което основно се дължи щадящата и нежна природа, а в добавка pH-то е физиологично. Опаковката е удобна за ползване, с помпичка, която преобразува продукта от течност в мека и пухкава пяна, без нужда да търкате активно, за да се разпени. Няма аромат, не дразни кожата, нито очите, отмива се лесно. Не ми харесва, че никак не помага за контрола на омазняването на кожата, но за тази цел си има други продукти, този, както вече казах, е специално създаден да откликва на нуждите на много чувствителната кожа. За мен истински минус е, че разходът на продукт е голям. Отчасти вината е моя, защото аз ползвам повече от необходимото, но пък така и не мога да убедя себе си, че пяната е достатъчно ефективен продукт за моето лице.


Rosaliac почистващ и дегримиращ мицеларен гел

На ето това вече му казвам иновативен и интересен продукт. Възторгът ми е резултат не на сложните методи и съставките, които формират този продукт, а по-скоро на усещането от ползването му. Макар че съм върл фен на оригиналната мицеларна вода за почистване на грима и кожата на лицето като цяло, не мога да отрека, че мицеларният гел е една идея по-забавен и интересен. Консистенцията, в която може да видите стотици мехурчета, е точно гелоогразна, дори напомня на желе, желе от вода. При допир с кожата усещането за свежест и хладина се долавя моментлно, като остава така минути, след като привърша с използването на продукта. Много приятно, много леко и свежо, точно това усещане търся в почистващите си продукти през лятото, за да убедя мозъка ми, че те наистина действат. За мое голяма съжаление, аз не мога да ползвам този продукт в близост и върху очите, защото на мен ми пари доста силно. Иначе по никакъв начин не дразни кожата, даже я успокоява. За премахване на по-силен грим вероятно ще се наложи да търкате малко повече, но ежедневния, по-лек грим премахва лесно и без да натискам. Продуктът остава лек филм по кожата, не е мазен или лепкав, който попива доста бързо и оставя лицето ми гладко и меко.


Toleriane Дермопочистващ флуид

Още един продукт за почистване и премахване на грима. От La Roche-Posay описват продукта като мляко с флуидна текстура, богато на хидратиращ глицерин. Както и в останалите продукти на бранда и тук излишните съставки са сведени до минимум, за да може грижата да е максимално щадяща за чувствителната кожа, така че липсват парабени, добавени аромати, консерванти и подобни. От тийнейджърските години имам ужасни спомени от млеката за почистване на грим тип бадемово, краставица и т.н., които бяха с ужасна гъста консистенция, която запълваше порите и оставаше лицето адски мазно. Но този продукт наистина няма нищо общо. Въпреки че текстурата му е плътна и подхранваща, напълно липсва тежкото и мазно усещане, вероятно заради факта, че го описват и като флуид и това също се усеща. Отново, както и при предния продукт, тежък грим не може да свали с един замах, но пък с ежедневния лек се справя без много търкане. Не пари на очите и не дразни кожата, не запълва порите, а филмът, който остава за кратко преди да попие напълно след минути в кожата не е нито мазен, нито лепкав, а по-скоро хладен и свеж като при мицеларния гел. 














понеделник, 13 юни 2016 г.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil Shea Butter and Warm Vanilla


Dove смело мога да нарека любима марка на много дами. Вероятно не толкова заради качеството на продуктите, или тяхната иновативност, или разнообразието, което от бранда предлагат. По-скоро заради социалните послания, които са част от маркетинга на бранда. Малко са дамите, вярвам, които да не въздъхват с умиление на всяка нова реклама, която Dove пускат и която неминуемо цели да внуши самочувствие и самообичане у всяка дама, независимо от вътрешните й страхове и притеснения. Та така, Dove определено заслужават внимание, най-малкото заради хубавите послания, а защо не и заради качеството на продуктите си.


За Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil Shea Butter and Warm Vanilla не мога да намеря информация да се предлага на българския пазар, поне не с това име. В enzo.bg се предлага Dove Derma Spa Goddess, за което нямам идея дали е същият продукт с различно име (често се случва да е така за продукти, които излизат под едно име на английския пазар, от където и аз си взех продукта и под различно име в други страни), но доста напомня. 

Олио - защо да и защо не? Продуктите с олио формула сякаш започнаха да добиват изключителна популярност през последните години. Олио за коса, за очи, за тяло и т.н. май е създадено олио за всеки повод. Истината е, че това не е нищо иновативно и толкова вълнуващо, ефирни масла, базови олиа и подобни натурални продукти съществуват от години. Но с малко повече реклама, новите брандирани олиа завладяха пазара. Защо да не си купите олио? Формулата изглежда като да е доста специфична, самата дума "олио" на опаковката всява страх и буди асоциации за омазнена коса и продукт, който никога няма да попие в кожата. Хубавото е, че повечето олиа, дори и тези с напълно натурален състав, всъщност не оставят мазна и непопиваща следа. А продуктите на база натурално олио в състава, или с консистенция на олио все по-често се произвеждат под формата на "сухо олио", която е лишена от всички неприятни "странични ефекти". Олио-продуктите също си носят славата на мнооого скъпи... но и този факт се променя със скоростта на светлината.

Защо да си купите олио? Заради всичко останало! Защото обикновено е много дълбоко хидратиращо, но без да утежнява, защото подхранва, приятно е за ползване и мирише прекрасно... и това важи за всеки продукт под формата на олио, който съм използвала. Та така и с Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil Shea Butter and Warm Vanilla,

Смяната на сезоните и особено началото на лятото взимат своето и едва ли ще се роди блогърка, която ще се измори да повтаря колко важна е хидратацията в този период от годината. Аз нямам намерение да се цепя от колектива, защото да, важна е. Обаче със затоплянето на времето ние искаме хидратация, но не и тежки и гъсти хидратиращи продукти, които да се усещат по кожата като допълнителен кат дрехи и които не попиват с часове, запушват порите и ни карат да се потим. Ето тук този продукт идва право в целта, защото предлага това, което искаме и отбягва допълнителните ефекти, които никой не харесва. Добавете към всичко това уникално луксозното усещане и опияняващият аромат и на ваше място хващам първият самолет за Лондон, само и само за да си купя този продукт!

Консистенцията на продукта е точно на сухо олио, както вече описах - хидратира чудесно и попива много бързо, без да оставя филм, може веднага да се облечете след нанасяне. Продуктът има много малки блестящи частици, които мислех ще придават леко сияние, но поне на моята кожа почти не ги виждам, даже и на слънчева светлина. Ароматът е учудващо траен и мисля че всеки фен на топлите, сладки, ванилени и ориенталски аромати би изпаднал в екстаз. Аз не съм фен на тези аромати и все пак съм в екстаз! Струва ми се, че този аромат е перфектен за топлите дни и прави така, че мириша на... изкушение, сладкиш, ориенталска принцеса (иска ми се)! 

И така, мисля че не остана нищо недоизказано. Един страхотен продукт, който си купих за около 4 паунда и смятам, че това са едни от най-добре вложените ми пари! Силно се надявам Dove Purely Pampering Body Oil да се появи и на българския пазар. Ако имате възможност да си го закупите - не се чудете, струва си!





сряда, 8 юни 2016 г.

In Between


Знам че във Фейсбук страницата на блога обещах следващата статия да бъде посветена на продукт, който използвам с голямо удоволствие, но истината е, че тези дни ми се е понатрупала доста умора и просто ме домързя да се впускам в ревюта. Предпочетох да споделя няколко красиви снимки... ей така, помежду другото. Няколко прекрасни елемента между пролетта и есента, между забързаното ежедневие и работните задачи... Няколко момента, които успях да уловя и на които безкрайно се радвам, затова и ги запечатах на снимка.

*

I know that my last post in the Facebook group of the blog was a promise for my next post being a review of a product I really enjoy using. The truth is that the last few weeks are way too exhausting for me and I am too tired to write a product review and I prefer to leave you with a few beautiful photos and moments I managed to took just like that... in between. In between spring and summer, in between the busy everyday life... A few moments I managed to carpe diem and I enjoy a lot to go back to and look them freezed on pictures forever.










И за финал искам да споделя с вас мое ново хоби. Не, всъщност това не е хоби, това е един от начините, по които се опитвам от време на време да изпускам парата и един от начините да си почина малко. Много обичам да работя с ръцете си и да декорирам. Не правя нищо перфектно, не си поставям високи цели, просто работя с ръце и развивам въображението си. Последното нещо, което правех е да украся бурканчетата, чието съдържание е прекрасно - домашни сладка от портокалови корички, грейпфрут, праскови и череши, които майка ми направи.

*

Finally, I want to share with you a new way of relaxation for me. This is my way to chill and forget all responsibilities and all the stress for a while - I love to work with my both hands, to decorate. This is something that brings me happiness and pleasure, this is something that helps me unleash my imagination and train my creativeness. I am not perfect at what I do and this is not the point. Here are a few new things I did in the last weeks - I decorated my mother's home made orange, grapefruit, peach and cherry jams.








събота, 4 юни 2016 г.

Simple Kind to Skin Deep Cleansing Face Mask


Мда, отново изчезнах за доста продължително време и ви изоставих. Разбира се, извинявам се, но отсъствах по сериозни причини. Няма да се впускам в подробности, темата на днешната статия е друга. Знаете, често го чувате, животът си е живот и на човек се случват стотици неочаквани неща, които правят плановете му на пух и прах. Здравето е най-важно, човек си припомня това често повтаряно клише от време на време и усеща тежестта и важността на значението на тази кратка констатация.

Та, стига философски дървении и дървени философии, днес ще ви говоря за продукт на британската марка Simple, която смело се самопровъзгласява за номер 1 във Великобритания (нямам идея дали тази горда титла е резултат от допиване сред потребителите или просто маркетингов трик). Днес говорим за дълбокопочистващата маска за лице на Simple.

*

Well, I am guilty! For once again I have to excuse myself for long time no blogging. Of course, I wouldn`t do that if it wasn`t for a few serious reasons to excuse my guiltiness. I won't go in deep, I just want to remind you that life is life and sometimes we are reminded way too unexpectedly about that.

Well, enough for talking crazy things, today`s topic is all about a UK brand that uses the "UK`s Number 1" brand trick and place it on each packaging manufactured (I am not that sure if it is really only a marketing trick, or if this is based on real opinions). Today we are talking about Simple Kind to Skin Deep Cleansing Face Mask.


Ако името Simple ви говори нещо, то вероятно е благодарение на мицеларната вода, която брандът лансира преди 1-2 години и която е голям хит сред английските момичета и жени. Няма човек, който да е останал разочарован от нея май, по тази причина аз, търсейски си хубава, нова, почистваща маска за лице на сносна цена, веднага се насочих към Simple и то с голямо доверие. 

В удобната тубичка, на която щедро са отбелязани милион и едно обещания, се крият 75 мл маска за лице с плътен бял цвят, средна гъстота като на хидратиращ крем за лице и най-ужасният мирис на света на нещо средно между аптека и зъболекарски кабинет. Добрата новина е, че на маската й трябват едва три минути след нанасяне на почистена и влажна кожа, за да подейства, след което измивате и се отървавате от ужасния мирис. Добре измислено, Simple! Аз не бих могла да издържа повече от 3 минути така или иначе. Ако сте от по-смелите и кожата ви не е суха, препоръчва се да ползвате маската два пъти седмично, стандартно е, да. Аз, след като така и не останах впечатлена от действието, предпочитам да си спестявам неприятните за носа ми преживявания и с доста самоубеждения и самодисциплина я ползвам едва един път в седмицата. 

Какво обещават от Simple за тази нежна към кожата дълбокопочистваща маска? Активните съставки, които маската съдържа трябва да почистят наслоената мръсотия и мъртва кожа от повърхността, а и от дълбините на кожата бързо и лесно. Дори и чувствителната кожа не би се почувствала зле, след използването й. Чудото й се крие в комбинацията от провитамин Б5, витамин Е, които трябва да правят кожата по-мека и гладка и чувствително по-хидратирана, глина, която детоксикира, екстракт от водорасли, който почиства в дълбочина и бисаболол, който успокоява. Не съдържа изкуствени аромати (очевидно не и приятни такива, само екстракт от зъболекарски кабинет), оцветители и токсични химикали (Simple, сигурно се гордеете с това?!). Обещава да не разочарова кожата... но за жалост разочарова мен!

Стигаме до моите лични впечатления от тази маска за лице на Simple... прозаични, така ще ги опиша най-точно. Прозаична и определено не отговаряща на обещанията на производителя маска. За съжаление продукт, който не блесва с нищо. Как намирам кожата си след употреба? Точно каквато е била преди нанасяне. Да, знам, за 3 минути и 4 паунда чудеса не мога да очаквам, но съм виждала много по-добро действие в маски от същия ценови клас. Вярно е, не щипе и не дразни, не изсушава кожата въобще, не вреди по никакъв начин, но и не помага. Мнението ми за тази маска е, че е напълно безполезна, не бих ви препоръчала да си я купите, ако имате такава възможност.

*

If you live outside UK and the name Simple still means something to you, it is because of the Simple's micellar water that gained so much popularity since the product is out on the market and I see that there are so many girls already enjoying it. Having this in mind, I managed to gain trust in the brand Simple somehow, without even trying a simple product. I guess that here is how good advertising works, isn't it? So, when I was on a hunt for good quality and budget-friendly deep cleaning face mask, I didn't have any hesitations that I want to try what Simple has to offer.

And what we have here - a tube with a thousand-and-one promises and great feedback (remember the "UK's Number 1" part?) printed on it that holds 75 ml of opaque white, not too thick and not to runny product that smells like something that appears to be a dentist-office-and-nasty-hospital-smell-baby. This sounds adventorous, isn't it? Thanks God and thanks to Simple that their deep cleansing face mask is made to work wonders for only 3 minutes before you rinse it off, otherwise I don't have any idea how I am supposed to spend more than that with this smell close to my poor nose! However, if you are brave enough and your skin is not too dry, you can go ahead and apply the product twice a week for 3 minutes. Well, I am not that brave really and I don't want to live on the edge, so I use it only once a week. 

Let's have a look at what does Simple promise with this product! First of all, we have the active ingredients (no one ever mentions something more about these ingredients, such a shame for the poor ingredients, their activeness and all the hard work!) that are guaranteed to cleanse the surface of your skin and even go deeper and get rid of all the greasiness, dirt and grime and dead cells. You have a senstive skin? Don't worry, because this mask is not going to irritate it, as promised. The trick is in the complex of vitamins - provitamin B5 and vitamin E that make the skin smooth, soft and nourished and the addition of natural clay that detoxicates, seaweed extract that cleanses thoroughly and Bisabolol that calms the skin. The product doesn't contain artificial scents (nothing mentioned about the natural scent of dentist medical office, at least I can`t find it in the ingredients list), no artificial coloring and no harsh chemicals (I guess that Simple take a lot of pride in not putting harsh chemicals and toxins in their skin care range, well done!). Finally, the mask comes with a promise for not upsetting your skin... but it definitely upsets me!

Let's talk personal experience! If I have to find one single word that suits Simple Kind to Skin Deep Cleansing Face Mask the best, it would be mediocre. Mediocre quality with mediocre results, if not any results at all! This products definitelly won't do all the magc and wonders as promised on the packaging. A product that does nothing, doesn't stand out with nothing and has nothing special to offer. How I find my skin after using it? The same condition and appearance as just before using it. Yes, I cannot expect wonders for 3 minutes a week and my 4 pounds, I see your point, but I am sure that there are many cleansing products out there that offer bettwe results and are still budget-friendly! So, don't expect something when buying this Simple deep cleaning face mask... or even better, don't buy it at all!