понеделник, 21 май 2018 г.

Picnic As A State Of Mind


Сезонът на пикниците официално е открит. Честно казано, това е един от периодите в годината, за които се вълнувам най-силно. За съжаление не ми се случва да ходя на пикник толкова често, колкото ми се иска. Обаче това не ми пречи да си мечтая и да се вдъхновявам (ако си спомняте, миналата година отново бях на такава вълна и споделях снимки тук в блога). Като се замисля, пикникът е перфектната синергия между природа, чист въздух, приятно преживяване със семейството и приятели, вкусна храна и истинска почивка. Плюс това не изисква нищо сложно и скъпо като подготовка. А носи толкова много радост на малки и големи!




Ето и моят списък с 10 основни неща, които са нужни по време на пикник. Разбира се, няма да споменавам локацията, транспорта до нея и хубавата компания, тези са ясни :)

* Не е нужно да имате истинска кошница за пикник, макар че с такава е доста удобно, а и стават красиви снимки. Ако нямате такава, просто пригответе по-голяма чанта, раница или сакче и оборудвайте с прибори за хранене и посуда (може и за еднократна употреба), одеалца и други покривки, върху които ще ви е удобно да седите, дремвате и да се храните. Ако имате хладилна чанта е още по-добре.
* Слънцезащитни продукти с достатъчно висок фактор предвид продължителното излежаване на слънчице, както и някакъв продукт, който да предпазва от ухапвания (или поне да облекчава сърбежа). Термална вода винаги влиза в употреба за освежаване, успокояване на сърбеж и раздразнена кожа, т.н.
* Музиката е задължителна. Имате няколко варианта - телефон/таблет и си подгответе готини плейлисти, портативно радио/касетофон на батерии, в случай че е близо до населено място и се хаваща сигнал и най-любимото ми - приятел, който може да свири на китара и желание да попеете.
* Други неща за занимавка - книги, игри, карти за игра, или каквото ви носи удоволствие.
* Възглавнички и дори надуваем дюшек за наистина голямо удобство.
* Храната е задължителна, напитките също, няма две мнения! Нека е нещо, което обичате да похапвате, но не цапа прекалено много, няма нужда от претопляне и е лесно за пренасяне. Аз лично предпочитам свежа храна с много зеленчуци и плодове, просто не върви да се яде друго сред природата.
* Резервни дрехи за преобличане. Не е изключено да ви стане много топло, много студено, малко неудобно, да се намокрите/изцапате.
* Тоалетна хартия, сапун и веро, кърпички (сухи, мокри), салфетки (хартиени и платнени).
* Запалка, кибрит, швейцарско ножче и ножичка.
* Хубаво е да си вземете и малка аптечка. Аз предпочитам да имам под ръка лекарства, които да помогнат в случай на главоболие, болки в стомаха и други неразположения. 


















2 коментара:

  1. I love picnics:) you're right...they can be a state of mind. We can have a picnic at our balcony. Why not? Have a great week!

    http://modaodaradosti.blogspot.ba/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thank you for your comment! Actually, a picnic at the balcony is an amazing idea!
      Have a great week too!

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)