четвъртък, 12 май 2016 г.

Avon Advance Technique 360 Nourish Maroccan Argan Oil Leave-In Treatment


(толкова дълго заглавие май не бях ползвала до този момент)
Здравейте, романтици! Как сте? От дълго време не съм се появявала тук, знам. Няма да изпадам в подробности, оправдания, за които ще ми кажете, че просто не си приоритизирам нещата успешно и т.н. и въпреки че вас едва ли ви интересува особено, но пък не мога да се появя просто ей така след две седмици мълчание, но започнах шофьорски курс и наред с работата, в момента той е основният консуматор на времето ми. Та, така. След ненужното встъпление, може да продължим с мнението ми относно този продукт на Avon, но без да повтарям цялото име от заглавието :)

Знам че съм сигурно последния човек, който изпробва терапията без отмиване с арган на Avon и сигурно никога нямаше да си поръчам сама този продукт, но той случайно попадна в моите ръце след като една приятелка реши да се сбогува с него. Дам, ако сте пробвали сухото олио за коса на Macadamia и сте се влюбили в действието (и аромата му) като мен, то сигурно и вие не бихте били склонни на повече експерименти. Така е като си намерим Holy Grail продукта, но този вид мислене не е много от полза, защото никога нямаше да можем да открием и преоткрием десетки други продукти, които също си струват парите. Като в този случай.

Та, държа в ръцете си терапията за коса с арган на Avon и се сещам, че съм чела положителни ревюта. Хвърлям и бърз поглед какво обещава производителя - наличие на думата мароканско олио в името (добре, добър маркетингов трик, мароканското олио вероятно е най-популярният продукт за коса в последните няколко години), наличие на арганово масло, витамини Е и Б5 (тук вече съм впечатлена, на мен така ми действа споменаването на витамини в състава, съвсем профанска култура, знам), подходящо за всички видове коса (и даже за моята мазна значи, което не бих очаквала от продукт тип олио, ако не бях пробвала сухото олио на Macadamia). Дотук вече съм продадена. Продължаваме с обещания за подновена сила на косата, блясък, копринена мекота, без допълнително омазняване и тежест, хидратация. Всичко звучи добре, нали?

Време е за малко лични впечатления и не знам защо отделих толкова много място за обещанията на производителя, които и сами можете да си прочетете, но... Та, опаковката е страхотна. Първо - има помпичка и е много удобна за ползване. Второ - стъклена е, което я прави стабилна и здрава, но не тежи прекалено и бих я взела на път. Ароматът на самото олио е много приятен, типичен за продуктите за коса на Avon, на мен ми напомня на сладък бадем, може би е точно това. Самата текстура на олиото доста се доближава до олиото на Macadamia - и преди съм го казвала, трудно ми е да го опиша, но е сухо олио - уж е мазно олио, но попива бързо и не оставя мазен и неприятен филм по косата, или по кожата. Самото олио не е много гъсто и тежко. 

Ползвам олиото след всяко измиване на косата по краищата и дължините, които определено не омазнява. За моята недълга и негъста коса стигат две помпички, така че ако косата ви е дълга и гъста, то разходът би бил доста по-голям от очакваното. Не е много икономичен продукт. Ароматът, за мое съжаление, не се задържа за дълго, макар и косата ми да е къдрава, ефектът също изчезва около втория ден. А относно ефекта - склонна съм да се съглася с обещанията, които дават от Avon, Малко ми е трудно да определя този продукт като терапия (treatment), защото в дългосрочен план не го виждам като "лекуващ" увредена коса, нито много наситен подхранващ и хидратиращ. Ефектът му е по-скоро кратковременен, а косата става много мека, загладена и бляскава. За разлика от олиото на Macadamia, което правеше косата ми не по-къдрава, ами самите къдрици по-фиксирани (мога ли така да се изразя?), по-малко freezy (хвърчащи и рошави) и по-устойчиви (да, косъмът ми е тънък и след едно спане с измита коса, къдриците ми се мачкат и губят форма), тук ефектът не е толкова интензивен, но достатъчен, за да харесвам косата си. До следващото измиване това копринено усещане е изчезнало и къдриците ми са се смачкали доста, но при ежедневно ползване сигурно бих била доста доволна. 

Като цяло препоръчвам това олио за коса на Avon, ако вашата коса няма наистина специфични нужди. Добър и бюджетен продукт, който от време на време може да разнообразявате с по-интензивна терапия за коса, а него да оставите за поддръжка или за ежедневно ползване. Изненадах се като прочетох, че се използва и за хидратант за кожа и върху белези освен за коса. Все още не съм се престрашила да го нанеса на лицето си, но някой от вас може да е пробвал и да има какво да сподели? Също ще се радвам, ако сте използвали този доста популярен продукт и споделите впечатленията си! 1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)