четвъртък, 4 май 2017 г.

Sakura Hanami


Сякаш отново лежа в шепата на мама, или пък в чиния със спагети, които току-що са изпълзяли от тенджерата - топло е, така уютно топло, семейно е и е много успокояващо. Под мен - черга от зелена и сочна трева, от тази, която мокри ръцете с живителния си сок, когато я стиснеш между пръстите. Освен нея - маргаритки, стотици маргаритки и всички до една завършват с последно листче "Обича ме!". Вдишвам дълбоко, а дробовете ми се пълнят със смях, щастие и слънце. Пролетните аромати се стичат из цялото ми тяло, чак до върховете на всички пръсти, а после циркулацията ги грабва, за да ги върне в сърцето ми. Птичките чуруликат нещо и се суетят наоколо, а аз почти ги чувам с човешки глас да си разказват истории за сакура градините в Япония. Долетели до там преди няколко години и така се впечатлили, че забравили да купят магнити като свършила екзскурзията им. 
Май никога не съм се чувствала по-блажено. Май слънцето никога не е било така разнежено като днес. Май въздухът никога не е носил от този прекрасен парфюм. Разговорът на червеношийките замира, а в тишината аз почти съм сигурна, че успявам да чуя траекторията на едно падащо розово листче, което след секунди, или може би години, кой ти брои в това безвремие, попада на върха на носа ми. Повдигам леко клепачи, а измежду миглите ми светът се е превърнал в розово преспапие. Розов, мек и ароматен сняг се сипе на парцали, а на мен никога не ми е било по-топло. От клоните над мен, натежели от маршмелоу във всички нюанси на розовото се сипят безброй и безкрай розови черешови листчета и кацат в шепите ми, в косата ми, в очите и устата. Вдишвам жизнерадостното им ухание, миришат на усмивка на бебе. Облизвам устни и усещам вкуса им на първа целувка. Между пръсти потривам няколко, а те се разсипват като фиолки с черешов парфюм.
Сезонът на черешовия метеоритен дъжд е и все едно някой е обърнал небето с подплатата навън и изтупва и последните трохички, дъвки и фибички от дъното му. Всички звезди и планети са като коледни орнаменти, които са се откачили от елхата. Ето ги Уран, Нептун и Сатурн в краката ми, а Венера мога да докосна, ако малко се присегна. Вселената е потънала в преспите розови черешови цветчета...

























2 коментара:

  1. those cherry blossom trees look amazing!

    little-jay999.blogspot.co.uk

    ОтговорИзтриване
  2. След като изчета статии като тази сякаш се пренасям в рая... А за снимките отново нямам думи <3

    ОтговорИзтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)