четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Епилатор Braun Silk Epil 7-539 Ревю + четка за лице и тример


Отдавна не съм писала статия в блога, макар че съм имала и значително по-дълги паузи. Лекциите ми започнаха преди повече от месец, успоредно подготвям изпити, завършвам си дипломната работа (тук е времето отново да благодаря на всички читатели и колежки блогърки, които ми помогнаха страшно много за дисертацията със своите отговори на интервюто и анкетата), работя си и се усъвършенствам в професия, която до преди три години нямаше да повярвам, че някога ще имам възможност да работя и като цяло съм доста заета. Но стига за мен, целта на днешната публикация не е life update (за това, може би, някой друг път).
Днес искам да споделя с вас впечатленията ми от епилатора Braun Silk Epil 7-539, който закупих в началото на лятото и който пристигна с два чудесни подаръка - електрическа четка за лице и тример, пак на Braun. Ако се чудите от къде намерих такава приятна промоция (която мисля все още е в сила), споделям веднага - комплектът си закупих от enzo.bg. Умишлено не слагам пряка връзка към сайта, защото си спомням, че преди време подобен (ако не и същият) комплект беше изпратен на няколко блогърки за тест. Аз искам да подчертая още сега, че комплектът закупих със собствени средства и нито от Enzo, нито от Braun са се свързвали с мен, за да ми предлагат тест на продуктите. Сега, след като изясних тази част, да преминем по същество :)


И така, какъв е моят опит с епилаторите? Почти никакъв, ако трябва да съм откровена. Разбира се, в миналото съм пробвала такъв род уред за обезкосмяване. Нямам достатъчно спомени, за да мога да сравня с този, който ползвам в момента. Иначе до преди няколко месеца предпочитаната от мен рутина винаги е включвала самобръсначка - бързо, лесно, безболезнено и удобно. Само че често, доста често. Искаше ми се да имам възможност да пилея по-малка част от времето си за тази рутинна процедура. Затова започнах да обмислям покупката на епилатор като вариант. Бях чула от много мои приятелки, че използването на епилатор е особено болезнено. Обаче не обърнах голямо внимание на тези предупреждения. Смятам, болката зависи в по-малка степен от самият уред (в повечето случаи по-новите модели епилатори обещават по-безболезнени процедури) и в по-голяма степен от индивидуалния праг на болка. За себе си мога да кажа, че съм доста търпелива на болка (например никога не съм изпитвала силна болка от кола маска), така че имайте това предвид, като коментирам усещанията от процедурата по-долу.
Сега няколко думи за обещанията на производителя. На първо място, уредът може да се използва на суха и влажна кожа. За да съм честна, използвала съм го само на суха, защото смятам, че така ефектът е по-траен. Предполагам, че на влажна кожа процесът би бил по-безболезнен. Привлече ме още обещанието, че епилаторът улавя дори и най-късите (до половин милиметър) и тънки косъмчета и ги премахва. Ето това е основната причина никога да не съм предпочитала кола маска - не ми се чака косъмчетата да израснат до определена дължина, искам гладки крака постоянно. В добавка, главата на епилаторът е подвижна и следи контура на третираните зони, което позволява още повече удобство. На последно място и определено не по важност - уредът е с вграден масажен механизъм, който гарантира значително по-малко болка.
Там-та-ра-там, моментът на истината...
Харесва ли ми този уред? Да, много! Спазени ли са обещанията на производителя? Вярвам, че да! Е, усещанията при използване на епилатора не са чак приятни, усеща се лека болка, все пак машинката отвлича косъмчетата за заложници на сила :) Но пък не е нещо нетърпимо, или нещо, заради което да кажа: "Аз никога, ама никога няма да изполвам епилатор отново!". Не ми се иска да се спирам много на продължителността на ефекта, защото според мен това е индивидуално. Ако все пак има някакво значение - аз се радвам на по три седмици гладки крака, а с времето косъмчетата започват да растат все по-бавно и все по-тънки и редки. Нямам проблеми с враснали косми, възпалена или раздразнена кожа. Пробвала съм уреда само на краката си, но възнамерявам да видя какъв е ефектът на ръце, подмишници, т.н. 
Още няколко неща, които много ми харесват са дизайнът (много момичешки и приятен), удобната форма (ръката ми не се изморява да го държи), фактът, че е безжичен (зарежда се бързо на зарядно и след това може да се използва часове, където ви е удобно, дори и под душа) и вградената светлина (доста силна, може да го използвате и вечер без да пропускате зони). 
Едно единствено нещо, което не ми е любимо - хваща по-дългите косъмчета първо и ако в зоната, която третирате, има и по-къси, трябва да се мине още един-два пъти за перфектна гладкост. 


Колкото до четката за лице - нямам никаква база за сравнение. Много исках да си взема Clarisonic Mia, но просто не можех да прежаля парите. Много се радвам, че тази четка дойде подарък към комплекта. Според производителя, електрическата четка за лице изчиства лицето в дълбочина и 5 пъти по-добре от механичното миене (с ръце). Виждам, че сега Braun предлагат по-нов и усъвършенстван модел четка за лице, моята явно е по-простичка, но пак ми харесва. Работи на батерии, разбира се, може да се мокри спокойно. Има две степени на работа, лекичка е и удобна за ползване. Самата глава (косъмчетата) не са твърде гъсти и груби, според мен спокойно може да се използва ежедневно. Аз я ползвам всеки ден, както за премахване на грима, така и просто за измиване на лицето, и нямам проблеми с раздразнена или пресушена кожа. Определено чувствам лицето си по-чисто, макар че за това има значение още почистващият продукт, който използвате. Аз съм я пробвала с няколко и винаги съм доволна. Понеже четката ексфолира кожата на лицето, освен че я почиства в дълбочина, очаква се с времето да премахне или поне намали разни белези от пъпки, черни точки, да посвие порите и да изравни тена. Предстои да разбера дали ще се случи всичко това, но трябва да я използвам още дълго. Иначе за тези няколко месеца, тенът на кожата ми определено е по-сияен, черните точки намаляха, пъпчици не ми излизат (макар че това вероятно се дължи на хормони, не на четката). 
Препоръчвам ли четката? Ако и вие като мен не сте склонни да отделите пари за по-скъпи алтернативи - да, хубаво е да я имате. И все пак вярвам, че Clarisonic вероятно са по-добри.И последно - тримерът, най-малко използваната от мен част от комплекта. Тримерът всъщност дойде като подарък от Enzo и не се предлага към самия комплект от четка и епилатор. Като цяло, ако не беше подарък, едва ли някога бих си купила такъв уред, вижда ми се доста безполезен. Всъщност това е нещо като електрическа самобръсначка, но така и не виждам с какво е по-нужна или добра от обикновените ножчета. Може би би бил полезен уред на хората, които оформят/подстригват веждите си, сякаш е създаден предимно с тази цел, като гледам колко малки са двете му сменяеми глави. Производителят препоръчва и използване за бикини зоната, но истината е, че там процесът е ефектът е съвсем същия, като при използване на обикновено самобръсначка, само дето главата е много по-малка и трябва да отделите много повече време.
Иначе тримерът е на батерии, удобен, лек и малък. Дизайнът му също е симпатичен, отива си с епилатора. Бих ли го препоръчала? Сигурно се сещате, че не. Като цяло не е лош уред, върши си работата, просто е безсмислен, поне според мен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)