неделя, 24 декември 2017 г.

Merry and Bright


Весели, светли и уютни празници, романтици!
В тези вълшебни дни не искам нищо повече от това да затворя очи и помълча в паузите между коледните песни, за да усетя коледната магия. Защото коледната магия е в тишината, тя не се чува, тя просто се усеща дълбоко в сърцето, на топло и меко. Цялото ми същество диша и живее за коледния уют, а душата ми чувствам като обвита с вълшебство и доброто, точно като любимите зелеви сармички увити като пеленачета в къкрещата тенджера. Щастието ми се е разстелило като тесто за коледни курабийки, а пламъците от горящите дръвчета в печката ми напомнят колко е хубаво че съм у дома, особено на Коледа. 
Замислям се за изминалата година, неизбежно е. Хубавото е, че съм забравила тежките моменти и само прекрасните спомени изплуват на повърхността на съзнанието ми. Някои биха си представили равносметката като да събираш добрите моменти и щастливи спомени на едно място и да ги прегледаш един последен път с възхищение. Досущ както се събират светулки в буркан. За мен обаче тези мънички и по-големи проблясъци на изживяно щастие, доброта, гордост от постигнатото, благодарност и късмет сформират цяла една космическа карта, съзвездия и галактики. И точно както правят звездите, тези също предначертават пътя на идната година. 

"It came without ribbons. It came without tags. It came without packages, boxes, or bags. Maybe Christmas doesn't come from a store. Maybe Christmas means a little bit more."


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)