четвъртък, 17 декември 2015 г.

Janina Maxiwhite ленти за избелване на зъбите



Лентите за избелване на зъбите все по-сериозно навлизат и на българския пазар. Само до преди няколко години с интерес гледахме онези шантави американци в големите холивудски продукции да се разхождат с ленти и гелове по зъбите, а днес може да си закупим същите тези продукти от почти всяка аптека. 

Няма как този тип продукт да не набере толкова слава и почитатели. Бялата усмивка винаги е била символ на красота. Бялата усмивка ни преследва от корици на списания, филми, клипове и фотосесии и естественият нюанс на костта на зъбите започна да се превръща в нещо срамно. Лентите за избелване предлагат възможност да се сдобием с гореспоменатата бяла усмивка по безболезнен, удобен и безопасен начин. В уюта на дома и само за седмица-две можем да станем горди притежатели на заслепяващо бели зъбки.

Колкото до мен, аз никога не съм намирала тези неща за изключително важни. За мен най-важна е устната хигиена и здравите зъби и венци и общо взето не ме вълнува тонът на зъбите. Може би защото моите по рождение са сравнително бели, може би защото са и доста криви (което никога не е било проблем или повод да се срамувам), опитите ми да стана притежател на бяла усмивка през годините са се изчерпвали с инцидентно закупена избелваща паста за зъби. И това е нещо, което се случва крайно рядко, защото имам чувствителни венци и избелващите пасти, както знаете, не се препоръчват за честа употреба в този случай.

И все пак когато преди няколко седмици с мен се свързаха представителите за България на английския бранд за устна хигиена Janina Maxiwhite с изкушаващо предложение да изпробвам лентите за избелване на зъби, нямаше как да не приема. Ще ме попитате какво толкова ме е изкушило, при положение че не държа на искряща усмивка ли? Ами аз съм човек, който е природно много любопитен и искам да разбирам от всичко. Как да не се изкуша да изпробвам нещо, което иначе сама не бих посегнала да купя? А и обещанията на производителя са наистина смели, та исках да ги оборя... или потвърдя :)


И така, няколко седмици по-рано в ръцете си държах червена кутийка, която съдържа безценните 28 ленти опаковани индивидуално по две за еднократно ползване. Няма да излъжа, че предварително не се досетих, че използването на тези ленти не е препоръчително за хора с чувствителни венци и други подобни състояния въпреки щадящия състав, но реших да стартирам курса и да видя какво ще се случи. Все пак реших да ги поставят веднъж дневно в продължение на 2 седмици вместо по-интензивния курс от два пъти дневно за една седмица. 

Да започна с това какво по-различно обещание ни дават от Janina Maxiwhite. Лентите за избелване Janina са клинично доказах продукт без пероксид и иновативна формула и щадящи емайла съставки. Макар и със силно избелващо действие, пероксидът е доказано опасно химично съединение за ползване в домашни условия и употребата му се ограничава в денталните кабинети или в продукти с под 0.1% съдържание на пероксид според европейските регулации. Колкото до лентите, които държа в ръцете си, те ми обещават ефективност и впечатляващи резултати без наличието не препарати и съставки, които да ме притеснят, а всичко абразивно и опасно е заместено с щадящи алтернативи.

Дотук всичко е чудесно. Ако трябва кратко да резюмирам останалите обещания, в крайна сметка очаквах след две седмици да бъде заличено натрупаното оцветяване от консумацията на кафе, вино, оцветяващи храни и никотин и още удобството от това да ги поставям веднъж на ден за около 30 минути. Е, да, не се препоръчват особено горещо за хора с чувствителни зъби и венци, но пък нищо нямаше да ми стане от една проба, нали така?


И така, ден първи. Измивам зъбите, подсушавам ги и отварям индивидуалната опаковка. Вътре намирам две ленти - голямата е за горния ред зъби, по-малката е за долния. Очаквах да се поставят страшно трудно, но нито един ден от цялото двуседмично ползване не съм имала проблеми с това. Отново подчертавам че зъбите ми са много криви, а още на второто ползване успях да свикна с това да поставям всяка лента така, че да покривам равномерно зъбите. 

Първоначално ми беше малко трудно да свикна с "чуждо тяло" в устната ми кухина. Е, лентичките се усещат, няма как, но не до такава степен, че да не можете да говорите и преглъщате спокойно, както аз реших първия път. При поставяне "залепят" плътно за зъбите, като при досега със слюнката гелът по тях се активира, или по-точно втечнява. За 30-те минути, през които трябва да се държат на зъбите, всяка лентичка остава добре фиксирана и не се мърда при преглъщане или говорене, но може и да се донамести. Гелът има вкус и той се усеща, доста сладникав е, но не е нищо неприятно. След 30-те минути премахвам всяка лентичка с лекота и премахвам остатъците от гел по зъбите (доста са). През първата седмива и половината от втората изчетквах остатъчния гел и с паста за зъби, към края само с чиста четка, няма особено значение, но в случай че не искате да премивате зъбите, което също не е хубаво.

Усетих ли дискомфорт? Да, всеки ден в различна степен. Имаше дни, в които неприятното изтръпване бе едва доловимо. Един ден свалих лентичката на 20-тата минута, усещането започна да ми пречи много. Като цяло не е болка за умиране, но ако сте с доста чувствителни венци като мен, почти съм убедена, че и вие ще усетите. Не тече кръв, просто венците ми изтръпваха и понякога това беше болезнено, но търпимо.

Ефектът? При мен беше очевиден след първото ползване, което много ме изненада. Тук е моментът да спомена, че ще се въздържа от това да кача снимки "преди" и "след". Както казах, зъбите ми са доста криви и гледката не е особено приятна, макар че аз лично нямам проблем с това, но може да е проблем за някой от читателите :)



Веднага след първото ползване, точно след като премахнах лентите, сестра ми звънна по Скайп и първото нещо, което ме попита е защо зъбите ми изглеждат толкова бели. Огледах се в огледалото и сама се изненадах от очевидната разлика. Зъбите ми никога не са били силно оцветени, зъбният ми камък е изчистен и все пак разлика имаше и то голяма. В последствие забелязах, че този искрящо бял ефект тип "зъбите ми светят в тъмното" значително се уталожва след първите 15-тина минути, което е добре, даже много, аз не искам такава изкуствена усмивка със сигурност. Бавно, но сигурно за две седмици зъбите ми успяха да станат по-бели с около 2 тона, поне така преценявам нещата аз. За натурално бялата ми кост смятам това за чудесно постижение. 

Забелязах още нещо, което отдавам на кривите си зъби. След употреба по тях на места се появяваха много бели петна и участъци, предполагам където са по-издадени и лентичката е полепвала по-добре. Тези петна изчезват и избелването е равномерно, не се тревожете за това.

В заключение на този супер дълъг пост (поздравления, ако си стигнал до тук, печелиш усмивка!)  - да, намирам лентичките за избелване на Janina Maxiwhite са много ефективни и удобни за ползване. Бих ли ги ползвала отново (задължително се прави почивка между курсовете)? Най-вероятно да, колкото и за мен приоритет да е здравето, а не красотата на зъбите, няма да излъжа като кажа, че не харесвам повече зъбите си сега :) Бих ли ги препоръчала на вас? При условие че са безопасни с обещание от производителя и че наистина има ефект от тях - да, смело ви ги препоръчвам!

Цената им е 59.00 лв и могат да бъдат намерени в аптекарската мрежа в цялата страна. Потърсете лентичките за избелване и пастите за зъби на Janina Maxiwhite в аптеки Subra, Адонис, ФармаСтор, Фрамар, Ремедиум, 36.6 и СПА център Victoria Spa. 

Може да намерите и да се свържете с Janina Maxiwhite тук и тук. Без да ми е казано да го кажа - харесайте Фейсбук страницата им, освен че има игри и промоции, ще се посмеете и със забавните им постове! Ако още се чудете за коледни подаръци, защо не се замислите за избелващите лентички като вариант за семейство и приятели?

* Продуктът ми е изпратен за проба. Мнението ми не е повлияно, нито ми е платено за него.
Линковете в публикацията не ми носят печалба и са поставени по мое желание.

4 коментара:

  1. hi dear, I don't know these straps..i would like to taste them

    ОтговорИзтриване
  2. Статията е доста интересна, не съм ги изпробвала лентите, но мисля да опитам.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, аз също скоро разбрах за този метод на избелване . Закупих и лентичките и пастата за поддържане. По принцип не обичам да рискувам с природната красота, но "да" аз пуша, пия кафе и понякога вино и макар по рождение да имам бели зъби много държа на хубавата си усмивка. От 3 дни използвам пастата за зъби и едва днес се реших да опитам с лентите... доста трудно ми беше да събера смелост да ги използвам :(
    С положително очакване и доста свито сърце едва успях да издържа 15 минути с лентичките ... махнах ги и изплакнах гела с вода и паста за зъби. Това , което забелязах е , че има бели петънца частично на няколко зъба и много се уплаших, ядосах и притесних. Сега се чудя защо ми трябваше?! Може да е нормално да се появят , все пак целта е да се активизира гелът и да избели зъбите, но мен лично ме е страх...
    Моля ви за съвет, не е редно да продължа притеснявайки се...нито да се откажа и да ги изхвърля... Предварително благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Първо, благодаря за коментара, радвам се, че сте отделили от времето Ви, за да го напишете :) Второ, продължителността на държането на лентичките според мен е напълно индивидуално решение и е според прага на индивидуалната търпимост на човек. Според мен посочените минути на опаковката са по-скоро ориентировъчни, но резултати ще има и ако ги държите по 15-20 минути. Както съм написала, при мен също се появиха бели петна. Според мен това се получава от факта, че (поне моите) зъби не са прави и там, където зъбите са издадени напред, лентичките прилепват по-плътно и гелът действа по-интензивно. Поне аз така си обяснявам нещата. Няма какво да Ви притеснява, белите точки при мен избледняха значително бързо след като приключих курса и цветът на зъбите се изравни. На Ваше място аз бих продължила с курса. Моля, имайте предвид, че ако започнете да усещате силен дискомфорт, болка или дори кървене, аз бих препоръчала да се посъветвате със стоматолог. Възможно е да имате чувствителни зъби или венци и лентичките да пречат на здравето Ви. Успех!

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)