понеделник, 21 декември 2015 г.

Pre-Christmas Pamper


Освен ако не сте имали благоволението на съдбата да се родите котка и да водите един сносен котешки живот с удобства и не особено обсебващи стопани, които търсят контакт твърде често... та освен ако не сте имали късмета да се родите котка, то ежедневният стрес може да ви е дошъл в повечко, особено сега към края на годината.

Разбира се, ако бяхме котки, то безгрижният и спокоен живот би ни се полагал по право, наследявайки го от поколения аристокотки преди нас. Тогава всеки един от деветте ни живота би бил по-поносим при условие, че човешките същества ограничават изблиците си на близост и гушкане до два пъти годишно при предварително заявено желание по график, а провизиите от консерви с храна, горяща камина денонощно и пълна свобода на пропусквателния режим на входната врата са неограничени и подсигурени. Но, както вече уточнихме, не всички сме имали късмета да се родим котки и затова е нужно да изпускаме парата от време на време. И тук идват на помощ т.нар. pamper вечери, или вечери, в които се глезим.


Вечерите са глезене са измислени... ами за да се глезим. И понеже повечето момичета сме такива същества, че дори и когато се глезим, пак искаме да съчетаем полезното с приятното, то вечери за глезене при нас обикновено минават с почистване на лицето, ексфолиране на тялото и хидратиране на косата. Е, никой няма против това, нали, все пак повечето процедури, на които се подлагаме са доста приятни и релаксиращи! А и чувството, че инвестираме в генетичния фонд на бъдещото аз след 5, 10, 20 години е несравнимо! 

С глезещите вечери не биха да се прекалява, все пак, защото дори и най-хубавите неща просто спират да носят същата радост, ако се злоупотребява с тях. Обаче една предколедна глезеща вечер е едно от най-готините неща, за които мога да се сетя. Освен че грижата за самите нас ще ни накара да се почувстваме по-добре подготвени и маааалко отпочинали за предстоящите празници (някои от нас ще работят и по празниците, така че почивката е химерно понятие), ще се подготвим и подобаващо за студеното време, което най-накрая пребори слънчевите дни.

И така, бърз преглед на какво ще използвам аз и какво ви препоръчвам вие да използвате за една приятна и изпълнена с нежна грижа pamper evening:


Гримът и натрупаните през деня прах и мръсотия премахвам с Bioderma Sensibio H2O. Със сигурност няма човек по света, който да не е чувал за мицеларната вода, а ако следите блога ми вероятно знаете, че точно тази е моят любимец! С тази публикация спечелих наградата на Bioderma за креативност и сега се радвам на количество мицеларна вода, което ще ми стигне за мноооого време!


Мицеларната вода на Bioderma е достатъчно за качествено почистване, но понеже вечерта е за глезене, аз използвам и измиващи гел на Avene, който всъщност е душ гел, но може да се използва и за лице. За него може да прочетете тук и това е последната стъпка, с която подготвям кожата на лицето си за нанасяне на маска. 



И така, време за маски. Какво е една pamper evening без тях? За дълбоко и много качествено почистване на кожата си имам два любимеца - Freeman Clay Mask Avocado and oatmeal и Ahava Purifying Mud Mask. Вече се предполага, че кожата на лицето ми е толкова чиста, че дори и Монк би ме целунал по бузата, затова е време за хидратация. Истината е, че най-релаксиращи са маските с "лица", иначе казано тези, които идват с памучна маска напоена с продукт. Такъв тип маски хидратират перфектно кожата след като тя е започнала да опъва и да усеща дискомфорт след толкова търкане, а и след ден прекаран навън в студа. Skinlite Rejuvenating Pearl Mask е идеална за тази цел, а и придава сияние на кожата, която видимо посивява и не е така жизнена заради студа и стреса. Поставете я на лицето си и докато я чакате може да се поровите в Инстаграм или в моя случай да се унесете в сладка, но кратка дрямка. Като заговорим за Инстаграм... най-после си имам такъв! Ще се радвам да споделите с мен ако и вие имате, за да мога да ви следя! Моят може да намерите тук


Този сезон преоткрих термалните води, ако трябва да съм честна. Усещам как с годините кожата ми не е така еластична и щастлива след по-дълбоко почистване с маска, например, и термалната вода я успокоява и освежава. Едната, която използвам е на Avene, а другата на La Roche-Posay


И за да зарадвам наистина кожата си я хидратирам подобаващо с тази финална стъпка по нанасяне на крем. La Roche-Posay Effaclair K+ е най-хубавото нещо, което съм ползвала и не смятам да прекратявам употребата му, поне докато усещам действието му и виждам резултатите. 


Междувременно на лентичките за избелване на зъбите им трябва точно половин час на ден, така че докато се търкам, мажа и пея и танцувам пред огледалото се възползвам и от това да си избеля зъбките. Преди няколко дни ви споделих за лентичките, които използвах аз - Janina Maxiwhite.



Полагам грижа и за кожата на тялото. Ексфолиантът ми е за с малко летен аромат - Avon Citrus Zing, но пък мирише толкова хубаво и събужда сетивата! Лосионът ми за тяло, от друга страна, е с по-адекватен за сезона аромат и попива бързо. 


Мократа и измита коса задължително пръскам с някакъв спрей за по-лесно разресване и реша с любимия розов Tangle Teezer. Знам че често препоръчват косата да не се реше докато е мокра, но за мен е просто невъзможно да реша моята суха, иначе рискувам да загубя няколко кичура.


След като съм приключила с по-горните процедури е време да обличам коледната пижама и да се настанявам удобно в леглото с поне три предварително подбрани филма или сериал. Последно за тази вечер правя някакво усилие и нанасям крем за ръце и балсам за устни. И двата продукта са на SNB и много ги харесвам!


Ако филмът все пак не се окаже особено интересен или имам нужда от разнообразие, може да събера сетни сили и да се потрудя малко за добре изглеждащ маникюр. Любимите ми продукти за грижа за ноктите вече знаете кои са - тези на Star Nails Bulgaria!

3 коментара:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)