сряда, 20 януари 2016 г.

Urban Decay Naked 3


От повече от два месеца умишлено отлагам ревюто на палитрата Urban Decay Naked 3, която си закупих с огромно желание и след дълго обмисляне по време на намаленията за Черен петък във Feelunique както вече ви споменах. Причината за това отлагане не се корени чак толкова в липсата на свободно време, макар че и това си оказва голямо внимание. Не се корени и в това че палитрата не ми харесва. Даже напротив, толкова ми харесва и толкова й се радвам, че ми отне много време да измисля как да ви разкажа за нея. Исках да подготвя много интересна публикация, исках да направя много красиви снимки, исках да измисля най-интересното ревю. В крайна сметка реших, че няма нужда от помпозности и неща от рода. За много от вас това е просто кутия със сенки, която дори не заслужава толкова внимание и ще ми се чудите по какво се прехласвам. За други това е просто поредната палитра. За мен това е една прекрасна вещ, която притежавам и която ми носи радост с всяко ползване и мисля че това е правилният начин, по който да се превържеш към материалното. Затова се надявам да успея да предам възхищението си към красотата и функционалността на тази прекрасна палитра и да остана разбрана правилно :)


Все още се чудя как да напиша това ревю и то да е достатъчно информативно и обективно. Не бих желала да прехвалвам и да подвеждам и знам че едно изцяло положително ревю би прозвучало съмнително на много. Преди да се реша да си взема палитрата, в мен все се обаждаше мъничкото съмнение, че тя всъщност не е чак толкова перфектна както я описват, че на някой някога са му я пратили, той е изказал положително мнение, защото му е платено и тенденцията с прехласване и прехвалване се е запазила от тогава. Напразни притеснения и като цяло лош навик да се съмнявам в блогърите и влогърите по света. Не знам защо всеки път като прочета някой злостен коментар, че блогърите са лъжци и дрънкат каквото им падне, се хващам на уловката. В крайна сметка тази злоба винаги се оказва неоснователна и невярна. Но да не се отплесвам повече, исках само да си споделя ''мъката". 


Та, Нейно Височество Urban Decay Naked 3 в цялото й съвършенство е пред вас! 12 прекрасни цвята сенки затворени в красива кутия в цвят розово злато, за да е в унисон с цветовете и нюансите на самите сенки, украсени с красиви детайли и подсигурена със стабилно затваряне. В добавка получавате качествена четка за очи с два края с различни функции и тестери на 4 разновидности на най-известния (и най-добрия, мен ако питате) праймър за очи - Urban Decay Primer Potion в Original, Eden (матов), Sin (с блясък) и Anti-Aging. 

Под капака с голямо огледало от вътрешната страна са се гушнали 12 прекрасни цвята, които нямат аналог в някоя от предните палитри на Urban Decay. Както знаете Naked 3 е част от поредицата палитри, които обещават всичко нужно за натурален и ежедневен грим на очите, но и достатъчно избор за по-силен и ефектен макиаж. Също както знаете 3-тата палитра е известна като палитрата за "зелени очи" и това е което много харесвам в нея - изборът от тонове и нюанси, които подчертават зелените очи заради розово-лилавите подтонове. Имената на цветовете по ред са: Strange (матово бежаво с много нежен розов подтон), Dust (за мен това е най-близкият цвят до розово злато, с красиви едри блестящи частици), Burnout (между розово и прасковено, със сатенен финиш), Limit (цвят близък до кожата, но с розов подтон, матов), Buzz (светла пепел от рози, мат), Trick (розово-меден, с глитъри), Nooner (кафяво със студен подтон, мат), Liar (кафяво-розов, сатенен финиш), Factory (кафяво с топъл подтон, сатенен финиш), Mugshot (тауп, сатенен финиш), Darkside (тъмен кафяв с патладжанен подтон, сатенен финиш), Blackheart (тъмен кафяв с медни глитъри). 


Като цяло качеството на сенките е еднакво и няма по-добри и по-лоши. С изключение на Dust, който се рони малко по-силно от останалите заради едрите шимъри, подобен проблем няма с останалите цветове. И светлите, и тъмните нюанси са доста добре наситени и с чудесна пигментация. Не бих ги описала точно като "мажещи се като масло", както прочетох в няколко ревюта. Като масло се мажат сенките на Wet'n'Wild, например. Тези са по-различни като усещане и нанасяне, но все пак достатъчно пигментирани и с равномерно покритие на клепача и без база. С база наситеността е повече от добра. Изненада ме малко издръжливостта им, очаквах нещо невиждано, едва ли не да прекарам 5 денонощия с непокътнат грим, все пак и цената не се преглъща така лесно. Аналогично на още много, но доста по-евтини алтернативи, тези сенки също се задържат успешно на клепачите цял ден, като към края на деня са се посъбрали в сгъвката. Може би това не се дължи на качеството в такава степен, колкото на мазния ми клепач или на факта, че още се боря с базата на Artdeco, която така и не харесах. Иначе интензивността на сенките не намалява с носене и не избледняват .



Дали намирам палитрата за задължителна? На мнение съм, че както неофициално се приема, палитрата е най-подходяща за хора със зелени очи заради розово-лилавите подтонове. Това не означава, че не е подходяща за никой друг и няма да отива на хора с който и да е друг цвят очи, но наистина намирам изборът на цветове за много подходящ за зеленооки дами, защото подчертава очите по много красив начин. Ежедневна палитра ли е? По-скоро да. Още не мога да определя дали розовите цветове и шимърите не я правят една идея по-неподходяща за ежедневието, но си мисля, че всичко зависи от техниката на нанасяне, четките, които се използват, изборът на цветове и т.н. и с тази палитра може да се направи както много деликатен и нежен грим, така и доста атрактивен. За себе си мисля, че покупката ми е напълно оправдана, въпреки високата сума. Фактът, че всяко използване на сенките ми носи огромно удоволствие прави тази покупка много успешна и добра инвестиция за дълъг период.

2 коментара:

  1. Много хубаво ревю. Мисля, че тези тонове са подходящи и за кафяви очи :) В този ред на мисли, коя от останалите палитри е предназначена предимно за кафяви очи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, радвам се, че ти харесва! На мнение съм, че и четирите палитри (включвам и тази за опушен грим) са достатъчно универсални да отиват на всички (забележката ми е, че останалите три съм виждала на снимки само). Това деление с цветовете на очите като цяло не е особено смислено и правилно. Наистина е вярно, че розовите и специално лилавите нюанси и подтонове правят зелените очи много изразителни (поне моите, това съм установила за себе си със сигурност), но това по никакъв начин не означава, че не подчертават и не правят много изразителни който и да е друг цвят очи :) Важното е да се харесваме, няма граници и повечето препоръки за макиажа така или иначе никога не са били напълно универсални.

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)