петък, 11 март 2016 г.

Enigmatic


Разглеждали ли сте някога списание, въздишайки по грима на моделите от рекламите. Не, не по контурирането и хайлайтването, което е минало през Фотошоп, не по безкрайно дългите мигли, които всъщност са изкуствени. Говоря за онези красиви и чувствени опушени очи, онзи сексапилен поглед от онези почти металически... почти мокри сенки, които никога не се разтичат край басейна, нито при горещини над 30 градуса, а си остават все така... хм, мистериозно-енигматично харизматични :)

Не знам за вас, но аз винаги съм се чудила как постигат този ефект професионалните гримьори и до каква степен това подлежи на обработка! И съвсем случайно открих продукт, с който постигам точно този ефект и то съвсем, ама съвсем без никакви особени усилия. 

Когато преди месец съвсем случайно попаднах на този продукт в TKMaxx и го грабнах от любопитство, поради намалената му цена, а и защото ми се искаше най-накрая да изпробвам нещо на небезизвестните BareMinerals, не очаквах че в ръцете си държа най-любимите ми сенки на всички времена... да, точно така, по-любими и от Urban Decay Naked 3, а знаете колко се вълнувах като си купих тази палитра!

За bareMinerals High Shine Eye Color сенките така и не намерих много информация в Интернет. Нямам идея дали са част от постоянна колекция или са лимитирани, нямам представа дали всички цветове се предлагат в момента, или някои от тях бяха временно пуснати на пазара. Като цяло не мога да бъда полезна с такава информация, но се надявам да съм полезна с това ревю и да успея поне мъничко да ви обясня безкрайната ми любов и възхищение към тези сенки. 

Ще започна с това как производителят описва тези сенки, които както разбирам са в иновативен формат за bareMinerals:
" Насладете се на интензивен блясък благодарение на естествено наситените пигменти на bareMinerals High Shine Eyecolors. Без добавени консерванти и химикали, които да водят до раздразнения, кадифената и дълготрайна формула се маже леко по клепачите за екстра гладко и плътно покритие с бляскав ефект като фолио. В добавка, удобният апликатор с малка възглачка на върха обещава лесно нанасяне за секунди. Офталмологично тестван, подходящ за хора, които носят контактни лещи."

Опаковка: Опаковката напомня на гланц за устни и е с подобен апликатор. Дръжката на апликатора е по-къса от обичайното, а самата "възглавничка" е по-широка, за да покрива по-голяма площ. След завъртане на капачката, апликаторът "изскача" от опаковката, но без да се сипе продукт. Единственото, което не ми допада е фактът, че никъде на опаковката не е отбелязан цветът/името на продукта.

Цвят/аромат: Продуктът няма аромат. Цветът на моя е Rose Gold и си отговаря точно на името - истинско розово злато с леки медни нюанси. Изключително красив и според мен много подходящ за хора със светли очи, особено зелени, защото ги подчертава по прекрасен начин. Поради блестящият и плътен ефект като фолио улавят светлината по много красив начин и придават дълбочина.

Консистенция/Текстура: Сенките са прахообразни, но при нанасяне на клепача се усещат по-мазно, като Color Tattoos на Maybelline например. Учудващо, но въобще не се сипят, нито при отваряне на опаковката, нито при нанасяне. Не представляват смесица между цветен пигмент и блестящи частици, а всяка прашинка е едновременно и оцветена, и блестяща (надявам се разбрахте това нескопосано описание). 

Нанасяне: Както и обещават от bareMinerals - изключително лесно и бързо. Сенките буквално се мажат по клепача като масло, което е много странно усещане предвид това, че са прахообразни. Изключително лесно се блендват, само с няколко движения на четката.

Покривност/дълготрайност - Перфектни и от към покривност. Нанесени на клепача са много плътни, както вече споменах - ефектът не е просто на метални сенки, а по-скоро фолио, или като пигмент, който е нанесен с мокра четка. Перфектна плътност на цвета се постига спокойно и без база, нямам никакви забележки. Поради факта, че все пак са сухи, прахообразни сенки, тези са много по-дълготрайни от конвенционалните крем-сенки и не се събират в сгъвките на клепачите. Спокойно могат да се носят по цял ден и до вечерта ще изглеждат все така перфектни. Все пак с базата на Artdeco на мен ми се събират в сгъвките след 6-7 часа носене, но както вече се убедих, при мен проблемът е в базата. Отлично се задържат и поставени върху други сенки.

В заключение, нямам идея как може да се снабдите с тези сенки и с оригинални продукти на bareMinerals в България. Ако не греша, мисля че видях магазин на марката в Истанбул, дано не се лъжа :) Ако все пак някога попаднете на фирмен магазин и се чудите - няма място за дебати, веднага грабнете от тези невероятни сенки и ви гарантирам, че няма вариант да съжалите!


1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)