четвъртък, 28 септември 2017 г.

Viva La Juicy


Juicy Couture - еманацията на basic white bitch субкултурата. И един аромат, Viva La Juicy, класика в арсенала на американският моден и лайфстайл бранд и повод стотици парфюмни сноби да бърчат нослета, да цупят устнички и да се възмущават из дебрите на Fragrantica. А в крайна сметка се оказва, че далеч от суетата, по инфлуенсърски еснафското дървено философстване из Интернет и цялата мания по конвенционални и така, ама така доскучали и отегчителни напудрени и нацупондрени световни имена и марки в парфюмния свят, едно весело, небрежно, непретенциозно и дори самоиронизиращо се ароматче е далеч по-вълнуващо.
Мда, правилно се досетихме, днес ще си говорим за детския, искрен и небрежен бунт на Viva La Juicy. Един аромат, който далеч няма претенции за уникалност, неповторимост и несравнимост, но на който пък точно тези неща му идват отвътре. Един аромат, който никак, ама никак не се перчи с екзотични съставки, сложни акорди, зашеметяващо развитие и главозамайващи пирамиди, но пък предлага много повече от всичко това - невероятно разнообразие от емоции и асоциации. Да, няма нищо иновативно във флоралните нотки на Viva La Juicy, нито пък в сладката му същност, но пък само едно подушване е достатъчно, за да ви принесе в най-забавния и разнообразен ароматен лунапарк. Представете си само - какво ли не може да бъде видяно и преживяно в един лунапарк?! Истинско пиршество на щастливите емоции и усмивките. От сладникавия облак розов захарен памук и млечната мекота на сладоледа, през истински разтърсващото сетивата пътешествие с влакче на ужасите, до омайващата мистика на фургона с циганка с кристално кълбо и карти Таро, този парфюм си има всичко - и вкус, и цвят, и аромат. А понякога ти се струва, че можеш да го докоснеш, да хванеш малката му детска ръка, да го въвлечеш в шеметна гоненица и да си играеш с него до залез слънце. Толкова младежка, оптимистична и сладка е душата му...
Друг път някак странно ми напомня на летен ден. Въпреки че не присъстват в ароматната му пирамида, често мога да се закълна, че долавям екзотичен ананас и кокос, а кожата ми започва да ухае на слънцезащитен продукт и слънце, на плаж. А той ми се усмихва, приканва ме да съм свободна, палава и безгрижна. Да, Viva La Juicy наистина няма да ви впечатли със сложни ароматни акорди и симфонии, но определено ще ви спечели с върволицата си от емоции, все приятни, с хубавите асоциации. 
Невероятно пристрастяващ бленд от женствени, но пък момичешки, секси, парти, флиртуващи, фриволни и сочни нотки, Viva La Juicy ме спечели още на първата ни среща, макар че е точно противоположността на любимите ми аромати. Нещо в оптимизма на този аромат просто не ми дава мира. Всеки път, когато го нося, се чувствам смела и необяснимо щастлива. Когато съм в лошо настроение, често ми стига просто да погледна красивото шишенце и да подуша детската му душа и моето сърце се усмихва автоматично в отговор. А само колко комплименти получава този парфюм, не мога да ви опиша! Определено е любимец на мъжката част, привлича вниманието й и получава одобрението й! Ето защо силата на аромата и фактът, че се задържа много дълго на кожата (по-дълго от ден), още по-дълго на дрехите и в косата и неописуемо дълго, ако се съчетае с лосионът за тяло, само могат да ме радват още повече. Едно е на теб да ти допада един аромат, но още по-приятно е, когато допада и на околните. 
Ароматната композиция на Viva La Juicy се разкрива с горски плодове и мандарина. За щастие, на моята кожа не усещам нито едно от двете. Пиша за щастие, защото не обичам аромати на горски плодове, боровинки, ягодки и т.н. От друга страна много обичам аромат на мандарини и портокали, но на този парфюм просто не би отивал. Има си други сладки ароматни композиции, където мандарината пасва перфектно, например Armani Code, който също е сладък, но много по-тъмен, секси и зрял. Viva La Juicy е много по-различен. След впръскване веднага долавям сърцето от бели цветя, като жасминът и гарденията са преобладаващи. Но не очаквайте пролетна свежест и ефирност, защото това бяло и флорално сърце е потопено в карамел, посипано със захар и оваляно в парченца ядки. Скоро след това се открива базата на парфюма, която на моята кожа е най-трайна и продължителна. Белите цветя се разтапят като снежинки в море от карамел, но не отровно сладък карамел, а маслен, мек и уютен. Ядковия привкус от пралините пък придават малко неочаквана необикновеност. А ванилията е перфектният partner in crime на цялата композиция. Сладка, но някак нетрадиционна, млечна, нежна и гурме ванилия. И мислите неизбежно се пренасят надалеч, настаняват се на кокетна масичка в Laduree и се наслаждават на топлия следобед, заобградени от ефирни френски макарони и най-съвършените десерти на света, чинии в пастелни цветове с цветя на тях и розови панделки, приятелки с котешки очила Miu Miu и блестящи обувки.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)