неделя, 17 май 2015 г.

Tropical


Това време от годината. То е специално. Малко след като кокосовите стърготини са спрели да се сипят от небето и да образуват пухкави преспи. Малко преди снежинките да започнат да се гмуркат в чашата ми с коктейл ''Синя лагуна" чак до дъното й в търсене на съкровища и русалки. Или беше обратното? Започнала съм да забравям, защото сега умът ми е обзет от мисли за плажове, тропици и кокос!


Като споменах кокос и се сетих за хидратиращия крем за тяло и захарния скраб, които ми изпратиха моите приятели от Star Nails Bulgaria като подарък за рождения ден. Лятна ваканция в кутия и нямам идея точно как са ги забъркали, но мога да се закълна, че в състава им влизат поне шест палми, една чепка банани, едно и половина коктейлни чадърчета, шепа миди, килограм конфети от карнавала в Рио де Жанейро и малко хавайски пясък. Иначе според опаковката в състава на хидратиращия крем за тяло е включен комплекс от хидратиращи съставки, сред които екстракт от алое вера, витамин Е и още. Преимуществата му са, че е с много лека текстура на суфле и попива много бързо без да оставя мазни следи, а в същото време хидратира добре кожата, която в този период на преминаване от сезон в сезон обикновено е по-суха и чувствителна. Нанасям го всеки ден с бърз масаж, защото текстурата му позволява с него да се работи лесно. Ароматът е доста силен и се запазва за дълго, като леко избледнява в края на деня. Определено мирише на кокос и шоколад, а според мен и на съвсем мъничко банан и ако си падате по сладките летни миризми - ето това е предложение за вас!
Скрабът за тяло, ръце и крака също е нов продукт и в момента се предлага със страхотен подарък - розова пила за педикюр, може да хвърлите едно око тук, защото това е малката тайна за красиви и гладки плажни крачета. Скрабът е есенциален летен продукт в грижата за кожата, защото не само видимо я прави по-гладка, а и позволява равномерен тен и по-лесно обезкосмяване на крачетата! В състава на това кокосово-шоколадово изкушение влиза рафинирана и кафява захар за нежно почистване и какаово и други масла за допълнителна хидратация и шоколадов загар! Много напомня на домашно забъркан ексфолиант, а захарните частици в плътната смес не се разтапят твърде бързо и позволяват втриване с масажни движения. Какво повече да искаме за лятото, освен може би един хамак, жарко слънце и денонощен достъп до безплатен бар за коктейли, шейкове и смутита!



Размисли за кокос, плаж и парченца шоколад, които се топят между пръстите, а аз не мога да се нарадвам на късмета си, че живея точно на това благословено парченце земя. Парченце земя и парченце вода, опънати по извивките на планетата Земя като сатенена материя по... ъм... женско дупе, например :)
Парченца, изрисувани на ръка като китайска коприна от майстор с много въображение и много бои в нюанси на синьото.
Парченца, без да са перфектно гладки и изгладени, а на места набръчкани от морския бриз във формата на вълнички.
Парченца и кръпки от най-красивите платове от пазарите в Мароко, съшити едно за друго.
Парченца, всяко със своя аромат и цвят, всяко със своята текстура, всяко от различен материал.


1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)