вторник, 9 юни 2015 г.

Summer Party


Понеже времето се затопля, знам го от сигурен човек, имам връзки в Национален институт по метеорология и хидрология и познавам лично Минчо Празников (добре де, не съвсем) е време да открием сезона на летните партита в блога. 
Време е да приберем горещия шоколад, чашите с пингвини и портокаловите корички в шкафа и да освободим място за комплектите за сервиране на сладолед, водните пистолети и водката с гумени мечета...  опа, така де :)
Всъщност още тази вечер смятам да ви поканя на едно лятно парти, организирали сме го на балкона от предната публикация, а може и на двора, където съм закачила много лампички и фенери. Домакини на партито са Ungaro и Venera Cosmetics, а поканени сте всички вие, без ограничения!
И така, дрескодът, разбира се! Време е да изкарате от гардероба роклите в цвят на лавандулово поле и полите със силует на къпкейк. Наблегнете на дантелата и пастелните тонове, щампите с ананаси, обеците от черешки и обувките в нюанси на горски плодове. 
А ето и какво ще сервираме. Сещате ли се за лятно парти без лимонада? Мда, аз също не съм присъствала на такова. Днешната е по рецепта на Ungaro и е наречена Party, а рецептата за нея може да намерите тук или ако продължите с четенето :)
Лимонадата, сервирана в голяма прозрачна кана изпотена по стените. Ароматът й е дотърчал малко преди момиче в рокля на слънчогледи да излезе от лятната кухня с табла в ръцете, върху която десетина стъклени чаши са се скупчили около каната. В правилния момент, лимонадата разхлажда, освежава и зарежда с енергия! Как да я приготвим?!


Вземете няколко лимона, изборът за броя им е изцяло ваш. Най-добре е ако ги скъсате от собствената си градина. Поднесете ги към носа си още там, докато ги отделяте от клончето им. Вдишайте дълбоко и позволете на яркия им аромат да пробие през порестата кора и да се кондензира по цялата вътречерепна кухина, образувайки едри слънчеви капки. Ммм, този аромат предизвиква тръпки, нали? Това дори не са тръпки, това е свободата и нейната сила, каращи със 180 през всеки капиляр и всяка вена!
Поставете лимоните върху дървена дъска. Бавно и с лек натиск търкулете всеки един от тях между дланта си и плоскостта. Така ще омекотите кората и ще отпуснете месото. Като тайна техника за масаж, пренесена от Тайланд и създадена специално за лимони, нали? След това разрежете всеки лимон на половинки и наблюдавайте.
Още с първия допир на ножа във въздуха ще избухнат хиляди галактики и вселени от свежест, безброй звезди с остри върхове ще прорежат мързеливия следобед. Ароматът на лимон, цитрусово щастие, перфектният слънчев ден, детство, 
И за да направите тази лимонада още по-интересна и вкусна - добавете диня! Перфектната диня се избира лесно, знаете, почуквате по кората, долепяте ухо и чакате гласчето да се обади от вътрешността й и да потвърди, че динята е много сладка. След като вече сте намерили перфектната диня, време е да я добавим към лимонадата. Нежно погалете гладката й кора и ще усетите местата, където е най-сладка и готова да се разпука. Плъзнете ножа дълбоко в сърцевината й и продължете докато не я нарежете на полумесеци. Динята ще е Луната в тази галактика от кисел лимон. Ароматът й е не по-малко свеж, но много по-сладък и невинен. Червените капки разреждат лимонения сок и го подслаждат, почти захаросват, така че да се плъзга по-гладко по гърлото. Усмихнатият й аромат смекчава избухливия нрав на лимона и бързо го превръща в безгрижие. 
Още малко и сме почти готови. Сега остава да добавим малко газирана вода и да оставим палавите мехурчета да затанцуват ламбада в каната. Всяко едно мехурче се стрелва като ракета към повърхността на каната и гъделичка носа при отпиване. Мехурчета игриви и бъбриви, които те разсмиват с къси вицове.


Време е да сервираме. Поднасяме изстудената лимонада на масата, където вече сме наредили малки букетчета момини сълзи. Оставете лимонадата за кратко, за да подиша от лекия аромат на нежното цвете. Оставете ги да се опознаят и сприятелят. Момината сълза ще се наведе над каната, за да вдъхне от свежия аромат и ще намокри белите си поли, придавайки на лимонадата ново звучене. Нежна свежест, кокетна киселост, мирис на прани чаршафи и сладка закуска в леглото... Voila и bon apetit, лимонадата е готова за консумация!


Излишно е да казвам, че такива емоции и асоциации предизвиква у мен ароматът на Ungaro Party, свежа и леко сладка течност, идеална за топлите дни. Без да се натрапва, без да обсебва, лек и мек летен аксесоар. Въпреки че е така семпъл и откровен не му пречи да е доста траен и дори впръскан рано сутрин да напомня деликатно за себе си късно вечер. Според мен е много приятен ежедневен аромат за млади момичета и точно такива си представям да го носят, защото е крайно непретенциозен :)









* Продуктът ми е изпратен за проба и откровени впечатления от Venera Cosmetics. 
В публикацията е използван линк към онлайн магазина им, но кликването върху този
линк не ми носи никаква печалба и не ми е платено, за да го разпространявам.

6 коментара:

  1. Ау от теб десерта, от мен основното (точно публикувах една солена торта, хаха). Страхотна публикация, както винаги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерсиии :) Напълно ми харесва идеята ти, на торта от палачинки няма как да откажа!

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)