вторник, 15 септември 2015 г.

Flapper Girl Inspired Makeup


Смело може да се каже, че за повечето от актуалните днес тенденции в грима може да благодарим на така наречените флапър момичета. Техният иновативен за времето (20-те години на миналия век) подход и държание и смелостта им да разчупят нормите и дори да се забавляват с тях определено могат да се считат като началото на революцията в декоративната козметика и модата.
Ако не сте запознати с това какво точно е флапър момиче, вдъхновението на стила Ар нуво и не сте чели/гледали "Великият Гетсби", сега е моментът да се заинтересовате, защото това е една изключително вълнуваща ера, а аз днес ще се спра бегло на грима.
Как са изглеждали флапър момичетата, които са били най-модерните и провокативно момичета през 20-те години? Носели са къси поли (разбирайте дължина до колената) и къси коси с това което днес наричаме ретро букли. Слушали са джаз и са се забавлявали така, че поведението им е било твърде освободено и скандално за консервативните години и въпреки това... всички са си мечтали да бъдат като тях!
Макар и светлата кожа още да се е смятала за символ на охолен живот, след завръщането си от почивка Коко Шанел буквално е дала тласък на нова тенденция на кожа с тен и блясък. Ружът започнал сигурно и съвсем не бавно да си прокарва път и всички обожавали да го носят... по много. Устните се оформяли да изглеждат като "ужилени от пчела", малки, но пухкави, почти във формата на сърце. Червилата започнали да се продават в метална гилза и станало изключително модерно да подновяваш цвета на устните си на масата в бара, защото всяка уважаваща себе си флапър гърл притежавала от току-що влезлите в продажба компактни огледала. И въпреки всичко казано дотук, центърът на всичко били очите. Очертани с много черно, изключително опушени и създаващи илюзия за неестествено големи, каквито са днес очите на анимационните герои, очите били най-важната част от макиажа. Дори веждите били изключително тънки, за да не отнемат от вниманието. Не ви ли напомня този грим много на това, което и днес е модерно в известна степен?
А това на снимките е моята интерпретация на флапър гърл грим. Не мисля че е подходяща за ежедневен грим, макар че ако се чувствате добре с по-силен грим през деня, в това няма нищо лошо. С няколко корекции може да се интерпретира като добър вечерен макиаж. За грима на очите съм избрала цветове, които си кореспондират добре с есенния сезон като оранжево, малко карамел, сьомга, червено и тъмно лилаво. За устните се спрях на лилаво, просто много ми хареса как се съчетаха всичките цветове. Това е и първото ми предложение за грим за Хелоуин тази година.






1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)