неделя, 20 март 2016 г.

Daisy Eau So Fresh


Честита Първа Пролет, момичета! 
Ето я, истинската нова година настъпи. Истинската, защото чувството за свежо начало, желанието за стартиране на нещо, за правене на равносметка и продължаване напред е силно, много силно и мисля всеки от нас в момента му е подвластен. Освен всичко аз съм пролетно дете, родена съм в началото на предстоящия април и настъпването на този сезон винаги ме е вълнувало! Та какъв по-подходящ начин да отбележа Първа пролет от това днес с вас да споделя мнението ми за парфюмът на Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh. Пролет в бутилка и нищо по-малко от това!


И така, това пролетно ухание разцъфва с връхни нотки на сочен и леко тръпчив грейпфрут, кристална, по-скоро кисела, отколкото сладка малина, круша, чиито сладки капки се стичат по ръцете, та чак до лактите и свежи и остри зелени нотки.

Сърцето на парфюма, в противовес на жизнерадостното и бъбриво начало е флорално и много романтично, за да върне пролетната хармония. Почти безвъздушен жасмин, роза, но не доминираща, а само капчиците роса по венчелистчетата й, малка и срамежлива виолетка тананикат веселата си пролетно мелодия, а екзотично личи и ябълкови цветчета тихичко им акомпанират.

За базата са заложили на добре познатата ни формула от много други аромати от мускус и кедър, които в Daisy Eau So Fresh са представени в по-плодов прочит с добавената слива.


Много ми допадна едно сравнение, което прочетох скоро - парфюмът е невидима декорация на тялото. Замислих се колко мощно средство за трансформация всъщност са ароматите, които носим. Да, всеки има своите предпочитания, повечето от нас имат "signature scent" или аромат, с който ни допада да ни асоциират околните. Но дори и любимите неща понякога доскучават, а и малко промяна, не драстична, ей така, за забавление, аз смятам за много, ама много позитивно и здравословно нещо. Харесва ми начинът, по който различните аромати полепват по тялото, декорират го, а същото правят и с излъчването на човек, като за ден могат да го променят до неузнаваемост. Или е начинът, по който парфюмите ни карат да се чувстваме, смелостта и самочувствието, което ни дават? Няма значение, знам само че точно както доминиращите нотки в един аромат трептят в пространството около мен като моята дневна аура, по същият начин и моето настроение, моето амплоа за деня се влачи като воал след мен.

Daisy Eau So Fresh избирайте за дните, когато сте убедени че ще сте жизнерадостни, позитивни и сърцати с цялото си същество, защото точно това е посланието на този аромат, това е посланието на пролетта. Избирайте го когато сте смели, иновативни, когато ви се експериментира. Избирайте го, когато ви се създава, когато ви се твори, когато осезаемо напипвате овалите на земното кълбо в дланите си. Избирайте го, когато искате да сте Пролет. Да сте свежи и да носите усмивка, без да доминирате и без да обсебвате, просто да присъствате - лаконични и безкрайни, активни и пасивни, физически феерични и емоционално пребогати.
















2 коментара:

  1. Ах, каква свежест лъха от този пост...и усещане за живот в розово! Нека се радваш на тях в изобилие през цялата пролет и не само :)))
    xoxo

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи! Пожелавам същото и на теб :) <3

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)