петък, 9 февруари 2018 г.

Bath And Body Works


Със сигурност не са много на брой момичетата, които никога не са чували за американския  бранд Bath And Body Works (дъщерен на Victoria's Secret, ако не се лъжа). За жалост не стои така въпросът с броя на момичетата, които са пробвали продуктите на бранда, уви. За огромно мое съжаление (а и убедена съм, за съжаление на много от вас), продуктите на BBW са почти неоткриваеми в България, а и в рамките на Европа като цяло, въпреки че асортиментът в световен мащаб най-накрая започна да се разпространява и на места извън САЩ. Юху, обаче докато чакаме Bath And Body Works да отворят лицензиран физически магазин в България (след около 100-тина години), на тези от нас, които са наистина много ентусиазирани да изпробват от прословутите продукти на марката, хвалени и прехвалени от блогъри и влогъри, ни остават шепа алтернативи. Аз реших да пробвам една от тях и поръчах моите продукти на BBW от enzo.bg, като още тук правя уточнението, че продуктите не са ми изпратени и съм заплатила от собствените си пари за тях.
И така, на какво се спрях? Е, не ми беше лесно, никак лесно да си избера продукти сред наистина големия асортимент на марката. А и когато става въпрос за аромати и ароматни продукти, онлайн закупуването става още по-сложно. Все пак реших да заложа на сигурно и на това, в което имам голяма надежда, че ще ми допадне и е почти невъзможно да е направено лошо - цитрусови аромати. Колкото до самите продукти, разбира се реших да си поръчам един от най-емблематичните - ароматна свещ. И дори най-смело и безстрашно я поръчах в голям размер. Допълних цитрусовия комплект с кремче а ръце и спрей за тяло и ми остана единствено да чакам доставка и най-накрая да заровя нос в продукти, по които ме текат слюнките от години и за които не един или два пъти съм завиждала на американките! 


Оправдани ли са големите ми очаквания и дали the hype was worth the pain от изнамирането на тези продукти? И да, и не. Ще излъжа ако кажа, че нямах и разочарование. Но като цяло ми допада, че можах да поръчам, пробвам и притежавам тези продукти и пак бих го направила с други аромати, защото съм много любопитна да пробвам още и още.
Както вече споменах, а и както със сигурност вече знаете, Bath & Body Works разполагат с наистина главозамайващ асортимент от ароматни продукти, като ароматните свещи са сигурно най-емблематичните им. Към редицата аромати от постоянната серия се прибавят и един куп лимитирани такива, някои сред тях съвсем различни и нови, някои от тях просто в лимитирана опаковка, но дублиращи постоянните. Това че сведох избора си до цитруси и фактът, че в enzo не е представен целия асортимент на марката никак не ми помогна, защото пак завърших с поне 5 еднакви свещи в кошницата и трябваше да режа грубо, предвид високата цена. След няколко изчетени описания и предвид красивия дизайн на контейнера, най-накрая се спрях на Sugared Lemon Zest за свещта. 
И така, свещта е в стандартния голям размер на марката (над 400 грама), идва в стандартен контейнер (дебело стъкло) с метален капак с гумено оплътнение отвътре, за да се затваря плътно и да не изветрява аромата (а и за да се гаси по-лесно свещта). Има три фитила за равномерно горене и равномерно разсейване на аромата из стаята. Ароматното дуо е простичко описано от производителя - свежи лимони от Соренто - италианския град на лимоните - и захар. И ако трябва да съм откровена, точно на това си мирише свещта - сладки и изкушаващи захаросани лимонени корички. Първоначално малко се притеснявах, че свещта ще е твърде сладка и няма да ми понася този аромат из цялата стая, но след като я получих установих, че балансът между сладост и свежест е перфектен и ароматът въобще не е замайващ и задушлив. 
Като цяло изработката на свещта е качествена, това си личи. Восъкът е много равномерно ароматизиран и силата на ароматът при запалване, а и на незапалената свещ, е все така интензивен и не изчезва след първото ползване. Восъкът се топи много равномерно и плавно. Разходът също е чудесен, свещта не гори твърде бързо и може да се ползва за дълго. Силата на аромата е достатъчна, за да ароматизира по-осезаемо една средно голяма стая, но за по-просторни помещения би бил доста по-дискретен. Самият аромат много ми допада, перфектен е за идващите пролет и лято. Има нещо много слънчево и позитивно в него, знам че точно такъв е ефектът на аромата на цитрусите, особено лимонът. Острата свежест на жълтия плод е доста омекотена от кристалчетата захар, така че хармонията е пълна!

Идва ред да поговорим и за голямото ми разочарование от поръчката и мен много ме е яд, защото точно този продукт ми се искаше да е най-хубав. От много време съм в търсене на аромат за тяло, който да мирише точно на мандарина, чиста мандарина и нищо повече. Уви, не мога и не мога да намеря такъв аромат, затова реших да пробвам нещо алтернативно и така дойде идеята да поръчам Bath&Body Works спреят за тяло Mango Mandarin. Прецених че даже и да не получа чиста мандарина, то поне мангото няма да е неприятно в съчетанието и ароматът ще е все пак много свеж. Представете си изненадата ми, когато получих спрея, подуших го и установих че мирише на... чиста мандарина! Истинска свежа мандарина с току-що бавно разсъблечена кора, сочна и ароматна! Сигурно вече се досещате, че щом ароматът не ме е разочаровал, а даже изненадал приятно, то проблемът се касае в трайността. Много ясно съзнавам, че няма как ароматът от обикновен спрей да се задържи за дълго (макар че съм притежавала и много трайни спрейове за тяло), но този тук е просто абсурден. В моментът, в който впръскам и вече е изчезнал. И не става въпрос само за кожата, а и за впръскване по дрехи и коса, където обикновено ароматът се задържа за много дълго. Много ме е яд, защото този спрей мирише наистина превъзходно, но уви, само във флакончето му.Кремът за ръце You Are My Sunshine се оказа попадение според мен. Макар че е много мъничък (едва 29мл) и свършва изключително бързо (по-малко от месец всекидневно ползване), определено е много приятен продукт. Според производителя кремът е с добавено масло от ший и витамин Е, като обещанието е за силна хидратация. Самата консистенция на крема е доста лека и приятна, определено не е гъст и не изглежда подхранващ на върви прочит, но всъщност е. Хидратира ръцете много добре и за дълго, оставя кожата мека и гладка мигновено, а най-хубавото е, че попива много бързо! Не харесвам да бъда с мазни, лепкави и хлъзгави ръце след нанасяне на крем за ръце и този е перфектен за мен. Но пък от друга страна аз никога не съм страдала от суха кожа на ръцете и ако вие имате този проблем, може да се окаже, че продуктът не е достатъчно хидратиращ и подхранващ. Ароматът е божествен и остава за дълго по кожата. Отново си избрах цитрусов, но тук цитрусът е доста по-кремообразен и мек, не така свеж като при предните два продукта. Не съм напълно убедена за какъв точно плодов аромат става въпрос, на самата опаковка на кремчето пише, че е лимон, на други места го описват като бленд от портокал, мандарина и грейпфрут, но не мисля че има голямо значение, защото е просто един много приятен, слънчев и жизнерадостен мирис. 

А вие пробвали ли сте продукти на Bath & Body Works? Ще ми е интересно да споделите в полето за коментари!
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)