петък, 18 юли 2014 г.

June/July/Whatever Favourites

Тази публикация трябваше да се появи на бял свят толкова отдавна, а и беше обещана във Фейсбук страницата на блога преди доста време. В резултат не знам точно любимци за кой месец са тези, които ще ви покажа, затова да ги наречем просто малки благинки, които са ме радвали в последно време.
За дългото отсъствие от блогосферата нямам какво да допълня, освен че все по-често предпочитам да прекарам мъничкото ми неработни часове с компанията на моите приятелки и виртуалното местенце страда от това. И аз си страдам, защото обожавам да снимам и пиша в блога, но да речем, че съм си позволила една кратка лятна ваканцийка с редки включвания.



Първите ми любимци са свързани с косата и това е относителна рядкост в този блог, защото аз имам най-ужасяващата коса в света и просто не съществува нищо, което да подобри състоянието й чувствително. Шампоанът на Shauma ме спасява в доста сериозна степен, все пак, защото придава обем и запазва косата ми чиста за по-дълго. Вероятно съставът му е пълен със силикони и други приятности, но даже не съм си направила труда да го разгледам. Знаете, че не наблягам на състав. 
Tangle Teezer-а си купих преди два месеца. Харесва ми, че не накъсва къдравата ми и оплетена коса при ресане, като за първи път през живота ми мога да сресвам косата ми на сухо (преди него това означаваше да се сбогувам с 50% от космите по главата ми). Предполагам, обаче, че е така добър само за къси и коси със средна дължина, защото купих един и за племенницата ми, която е с много дълга и къдрава коса и когато я сресваме с майка й трябва да си отделим най-малко половин час, за да разрешем косата добре.


Поредният ми лосион за тяло на Victoria`s Secret. Този ми беше подарък - изненада и ми е много скъп. Ароматът е все така вълшебен като на всички продукти на бранда, от които имам впечатления досега, но много искам да му отделя отделна публикация и да не се задълбочавам повече. Можете да погледнете и статията ми за другите два продукта, които притежавам тук


За глосовете на Oriflame вече ви разказах тук. И понеже с и без Tangle Teezer все съм си рошава гарга, не ме задоволява слабата им пигментация. Обаче какви съкровища са върху по-наситени червила! Обожавам това, че не лепнат, а придават страхотен огледален блясък.


Тук малко ще ви изненадам, като ви кажа, че ружът Heat Wave на Essence , който получих като подарък от гивъуей-а на невероятната и талантлива Миленка от Mimi`s Fashion Moments освен по предназначение, използвам и като сенки за очи. В съчетание с Maybelline Color Tattoo Pink Gold и само леко докосване на четката в интензивните и ярки цветове, мисля че се получава страхотно комбо за лятото. Свежо, цветно и сочно, точно като Пиня Колада на морския бряг!



Гел очната линия пак ми е подарък, този път от гивъуей-а на Силвето миналото лято. От денят, в който я получих няма случай, да я пропусна или заместя с нещо друго, когато се гримирам. Не само че се работи изключително лесно с тази очна линия и малката четчица, която идва в комплект с нея, но и е наситено черна, не се размазва дори и в най-големите горещини, а също и няма помен да е започнала да засъхва.





Харесаха ли ви картичките, които използвах за фон на снимката на очната линия? Направени са от един мой приятел, за който ако кажа, че е безкрайно талантлив, ще прозвучи много скромно! Стискайте палци да успя да го убедя, да превърне правенето на картички в своя професия, за да може да се възползваме от фантазията и златните му ръце за всеки важен повод. Дотогава аз сама ще си правя картички и декорации на подаръци, както се е видяло. По-горните бяха за рождения ден на една от най-добрите ми приятелки и ми се искаше да се получат още по-хубави, но колкото-толкова. Всъщност не те са ми любимците за месеца, а моите приятелки и прекрасното лято, което си подаряваме една на друга тази година. Наздраве за неуморимите приятелки, винаги готови за дискотеки, барове на плажа или просто пейка парти с биричка в ръка!


Bioderma Sensibio Tolerance се превърна в неизменна част от грижата за кожата ми, макар и да не е предназначен точно за моят тип кожа. Въпреки това ми харесват хидратиращите му и успокояващи свойства, които сега, когато съм преуморена и под огромен стрес, са ми жизнено важни, защото негативните емоции постоянно се появяват по лицето ми под формата на пъпки и раздразнения. Хвърлете едно око и на предната публикация, която посветих на продукта тук


Още три неизменни помощника в лятната рутина и грижа за лицето и кожата. Тези съкровища са от Avene, но няма да развалям съспенса и буквално ще ги покажа само на снимка без да спомена повече, защото най-много след две публикации време съм ви подготвила пълно ревю.


На тази снимка виждате част от туниката, която си откраднах най-нагло от сестра ми, но цветовете и въздушният й комфорт ми харесаха толкова много, че би било доста смело от нейна страна да се опита да ми възрази. :)




Последни са тези страхотни кецки, реплика на Converse. Помня, че ги поръчах от някоя страница във Фейсбук и няха около 30-тина лева, но не помня точно коя. Носят ми толкова позитивно настроение, като ги нося, а и са удобни. Какво повече им трябва на летните момичета - лека рокля, чифт удобни кецки и вятър в косите :)

10 коментара:

  1. Не искам да прозвучи дребнаво, но глосовете не са Avon :D Май ти се е спало

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, не знаеш колко много ти благодаря, че ми обърна внимание! Определено ми се спеше, а съм и болна и с температура :) Сега го поправям, още веднъж мерси за включването :) :*

      Изтриване
  2. Всичко изглежда прекрасно! ^___^
    Със здраве и кеф да си ги ползваш! :P

    ОтговорИзтриване
  3. Имам такъв лосион ,само че с шимъри. Уникален аромат <3

    ОтговорИзтриване
  4. I adored the pics!!!!
    I am already following you via gfc and bloglovin, I have stopped blogging for a while but you could follow me here on my fb page
    https://www.facebook.com/eva.michelaki
    for inspiration pictures, songs, international giveaways and more <3

    kisses!
    Eva

    ОтговорИзтриване
  5. These sneakers are great! I love flowers on clothes, shoes, bags... :)
    I also like the smell of lavender. I have heard that it could help us to sleep well.

    ОтговорИзтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)