сряда, 29 октомври 2014 г.

Nuxe Gel Demaquillant Fondant


Като най-розовата блогърка няма как да не обърна внимание на розов продукт (и външно, и като аромат) през най-розовия месец. Месец октомври, обаче, не подканва да нахлузим розовите очила и да заживеем в една сладка утопия, а точно обратното - сигнализира точно сега да бъдем повече от здраво стъпили на земята и да обърнем внимание на здравето ни. Като фамилно обременена вече трето поколение няма как да не се чувствам ангажирана да напомня за превенцията срещу коварния рак на гърдата, но няма да се впускам в подробности, ако погледнете актуалните статии на останалите страхотни български блогърки, те са достатъчно изчерпателни. Аз искам да използвам момента, за да призова всички ни да обръщаме повече внимание на доброто физическо здраве и състояние на духа, като всекидневно се стараем да сме щастливи и позитивни, за да сведем до минимум провокаторите на множество коварни болести. Да се обичаме!


Да преминем на розовия продукт. Впечатлена от многото положителни ревюта и отзиви за Nuxe Gel Demaquillant Fondant реших, че няма начин да не го пробвам и аз. За мое съжаление не останах особено впечатлена, но не и напълно разочарована.


На първо място опаковката ми вдъхна голямо доверие, защото я асоциирам с продукт с минимално количество вредни съставки заради изчистения дизайн. Разочарова ме това, че е много трудно да се отвори (може проблемът да е само при мен), а в банята и с мокри ръце успях да счупя дори нокът! От количеството продукт също може да се желае още, защото за няма и месец употреба мисля, че скоро ще му видя дъното.
Консистенцията на продукта е нестандартна (поне за мен) за този тип измиващи гелове. Напомня на мляко за почистване на грима, много гладка и мека текстура, не особено течна. Което прави нанасянето му с масажни движения истинско удоволствие. Продуктът не се пени, а се маже по кожата на лицето гладко и приятно. Аз лично, освен за ежедневната грижа за кожата, го използвам и за сваляне на грима от лицето и очите и смея да твърдя, че с малко повече търкане се справя добре с тази задача. Толкова добре, че на тампончето, напоено с мицеларна вода, което използвам след това, остават само малко остатъци от спирала.
Усешането след използването на гела е за чиста кожа, но не мога да отрека, че не е нещо по-различно от употребата на много по-евтини гелове за измиване. При мен се наблюдава сухота и опъване на кожата, този проблем се появи още в началото на лятото след използването и на други измиващи гелове и е странен за мен и комбинираната ми кожа. Просто възлагах надежди на Nuxe, че ще го премахне като с магическа пръчица, но разлика няма.От друга страна лицето ми остава много гладко и не знам дали си въобразявам или е под влиянието на други фактори, но имам чувството, че и порите се свиват.
Като цяло не намирам измиващия гел на Nuxe за нещо впечатляващо и продължавам да съм в търсене на перфектния за мен измиващ продукт за лице. Ще се радвам, ако ми препоръчате вие :)







10 коментара:

  1. Чудесен пост Веси :-)
    Подкрепям с две ръце призива ти да обръщаме внимание на здравето си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,слънце! Здравето е най-ценно, недопустимо е да не го ценим и пазим!

      Изтриване
  2. Веси, страхотни снимки :)) не можах да отлепя очи. Не съм пробвала гела, сега взех измиващото масло на The Body Shop, но не олиото :) Ще видим дали ще ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси.Майче! Страхотна си! Ще чакам отзиви за маслото. стана ми интересно!

      Изтриване
  3. Привет!
    Бих ти препоръчала Burts Bees Facial

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, красавице! Задължително ще го погледна :)

      Изтриване
  4. Много розово настроение внесе и при мен с този пост,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се дните ти да са розови и позитивни, въпреки намусеното време, Миленка :)

      Изтриване
  5. Чудесни снимки и чудесно ревю :)

    ОтговорИзтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)