вторник, 3 ноември 2015 г.

October Favorites and New In

Дойде време за октомврийските ми любимци и нови придобивки, които този месец не са много, така че да пристъпяме към тях.


Започвам с няколко покупки от ebay, всяка ми струваше по един долар и всяка една от тях ми беше от крайна ''важност". Знаете как е с ebay, там продават само потребни вещи. Та в крайната си необходимост се сдобих с две метални диадеми, едната от които е с котешки уши, а другата със звездички с прозрачни камъчета. Освен това се сдобих и с две черни дантелени маски, които не съм поръчвала специално за Хелоуин, а просто така, да си имам :)





На следващата снимка съм заснела двете подаръчета, които приятелката ми донесе за спомен от почивката й в Бодрум тази година.



Следващият продукт е шампоан, макар че си мисля че повече му отива определението разочарование. Ама пълно. Всъщност въобще не съм си го избирала аз, майка ми ми го купи. Рекламирали й го като много хубав, уж по препоръка на нейна позната, ама доста са я послъгали. Шампоанът е част от каталога на българската марка "Криста", която е софийска. Води се натурален, като в състава му по етикет влизат само!!! вода, кокобетаин, репей, коприва, чемерика и лавандула. Предназначен е за стимулиране растежа и сгъстяването на косата и контролира ежедневния косопад. Ако този шампоан е с изцяло натурален състав, то от "Криста" са открили и патентовали начин копривата и лавандулата да правят богата и много плътна пяна, желеобразна текстура и наситен зелен цвят и аромат на прах за пране. Все пак ще си позволя да изкажа съмнението си в тази иновация. Освен това на третото ползване ми се появи пърхот и скалпът ми бе силно раздразнен. В добавка, след миене на косата, докато тя още е мокра, на допир е точно като метла. За сметка на това на втория ден вече няма и помен от това пресушаване и косата ми изглежда като немита поне в рамките на една седмица. За да спестя останалите "суперлативи" ще завърша с това, че ако попаднете на този шампоан и се чудите дали да си го вземете, представете си ме като едно мъничко гласче в главата, което крещи: "НЕЕЕЕ!!!" :)



И нали казват как след голямо разочарование идва нещо хубаво. Е, моето хубаво дойде във вид на крем за лице и то не кой да е крем, а най-новият крем на La Roche-Posay Effeclar K +. Този крем заедно с мострената кутия, която беше част от октомврийската промоция на френския бранд по аптеките, ми беше изпратен от представителите на La Roche-Posay за България преди малко повече от седмица. Веднага започнах с тестването на продуктите и ако изкажа мнение сега, то на много от вас това ще се стори крайно прибързано, но просто не мога да се контролирам и трябва да го напиша... това е най-хубавият крем за лице, който някога съм ползвала. За да се предпазя от прибързани заключения, все пак, отново за продуктите на La Roche-Posay ще ви говоря след време.




За финал две съвсем пресни нови придобивки. Преди време с мен се свързаха от Parfimo с предложение да избера продукти, чието ревю намирам за интересно за тези, които ме четат. И аз се спрях на базата за сенки на Artdeco и лакът за устни на Rimmel от серията Apocalips в цвят Stellar.  И за двата продукта не мога да споделя кой знае колко много, защото тепърва започвам да ги тествам. Може би мога да споделя първи впечатления от лакът за устни. Цветът е много наситен и красив, не е точно есенен, но безспорно привлича всички погледи, на моите устни е почти неонов. Текстурата му е много приятна на устните, първоначално е по-мазна, но засъхва (бавно) до сатенен финиш. Не се разтича, не цапа зъбите, но пък не е особено траен и не изчезва равномерно. Повече за този продукт ще споделя щом събера повече впечатления. Това се отнася и за небезизвестната база на Артдеко.


Почти щях да забравя да спомена и за два сериала, в които се влюбих през последния месец. През октомври най-накрая ми остана малко време да се отдам на едно от любимите ми занимания - гледане на филми и сериали. Започнах с "2 broke girls", който много от вас вероятно са гледали, или най-малко чували. Изгледах четирите му сезона на един дъх. Изключително свеж и забавен, с доста пикантно на моменти чувство за хумор и все пак много оптимистичен и мотивиращ. Макс безспорно се превърна в не просто любимата ми героиня от сериала, а една от най-любмите ми героини въобще. Препоръчвам го с две ръце на всички почитатели на свежия хумор и сарказма.

С другият сериал ще ви изненадам (не за друго, просто съм последният човек, който тепърва започва да го гледа) и вероятно съм живяла на север от Стената, щом досега съм била толкова непросветена в хубавите му качества и такава дивачка, за да отказвам да си го изтегля но... пристрастена съм към Game of Thrones!!! Едва в средата на втори сезон съм и знам че най-интересното тепърва предстои, но дори и на този етап мога да наредя ''Игра на тронове" на трето място в личната ми класация след Scorpion и House M.D. При мен нещата винаги следват една определена последователност: всички харесват нещо -> то става много известно -> аз отказвам да го гледам/чета по причина, че е много известно -> минава време и ентусиазмът на всички останали стихва -> аз решавам все пак да хвърля един поглед и се пристрастявам. Винаги, ама абсолютно винаги и не знам защо се боря с това, че съм комерсиална душица до мозъка на костите си! 

6 коментара:

  1. Базата за сенки ще ти хареса. Само е неудобна за момичета с по-дълги нокти :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси! Ооо, да, мразя всичко в бурканчета откакто съм с дълги нокти. Даже спрях да си ползвам сенките на Мейбълин :( Ще търся някаква подходяща четка.

      Изтриване
  2. Ха, мерси за шампоана 😊 Полезно и интересно постче 😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря за коментара :) Дано да съм била полезна :)

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)