неделя, 3 април 2016 г.

Beachbody


Не харесвам много израза beachbody (плажно тяло), но пък си мисля че най-точно обобщава тази тиха паника, в която всяка една от нас изпада през първите по-топли дни за годината. Слънцето започва да грее по-силно и по-дълго през деня, лека-полека става невъзможно да крием натрупаните от зимна comfort food и не особено активен начин на живот килограми под пластове дрехи и общо взето мисълта за къси поли, разголени рокли и бански ни кара да се чувстваме зле... и неподготвени. От една страна съм привърженик на теорията, че не бива да се срамуваме от нищо, стига да се чувстваме добре и удобно в кожата си. От друга страна идеята за beachbody ми допада, защото рефлектира един здравословен стремеж към внасяне на някаква хармония, дори във физическото ни състояние и външен вид. Това, което не ми харесва е стремежът да гоним цели, които не са нашите цели. Но съм убедена, че всеки може да намери баланса.

Определено избягвам да говоря за диети и спорт тук в блога. Като за начало - очевидно е, че не съм никакъв експерт, нито мога да бъда пример за подражание. Но по-голямата причина е, че диетите и спортните програми са нещо строго индивидуално и трябва да бъдат съобразени със здравето и общото състояние на този, който смята да влиза в някакъв режим. Така може да не подозирате, че наситен с протеини режим на хранене, колкото и да е ефективен, може да е опасен за здравето, или че веган диета наситена на въглехидрати може изцяло да промени метаболизма и да ви разболее. В здравословен план аз съм открила подходящ режим на хранене за себе си най-после, но това е резултат от консултации и факта, че съм на ясно с промените и проблемите на организма ми. От друга страна, това нещо организма не е статично нещо и нуждите му се променят с времето, по-често отколкото предполагаме. Затова имам една молба до всички, които ще прочетат тази статия - не следвайте на сляпо препоръчани диети, колкото и горещо да ви убеждават в ефекта им. Има понятия и болести като подагра, инсулинова резистентност и още поне стотици хормонални и метаболитни изменения, за които може и да не подозирате, но е твърде възможно да носите като ген. Всички те могат да бъдят отключени с неправилния за вас режим на хранене, макар че един месец само на плодове може да звучи като прекрасен детокс!

Колкото до активният начин на живот - неизбежен е за постигане на добри резултати, общ тонус и добро здраве, ако се стремим към това. Не става въпрос за всекидневни силови тренировки (макар че много хора биха се чувствали прекрасно с такъв режим), тук говорим за промяна на ежедневните навици. Промяната е хубаво нещо, нали? Отново казвам - не съм експерт по тези неща и аз самата тепърва се уча, защото се интересувам от тези теми, но единственото, в което вярвам напълно е никога да не се следва чужд режим на хранене и спортен режим, колкото и добре да звучи всичко на теория. Ние всички сме различни и се нуждаем от различни неща.

Обаче ако трябва да има нещо универсално, което да ни помага за извайването на beachbody, то това са козметичните средства. В най-общия случай, просто не биха навредили. В най-добрия - биха помогнали до известна степен, съчетани с правилно хранене и активен начин на живот. Струва си да опиташ. А днес ще спомена точно едно такова средство, което от Avon лансират в момента с обещание за един размер по-малко след четири седмици употреба. Става въпрос за иновативната антицелулитна терапия Avon Solutions Termal-active с Л-карнитин. В момента съм в първата седмица на ползването на този продукт, така че за впечатления и дума не може да става. Целта на тази публикация е да напомня, че сега е подходящо време да започнем някои промени по физическото си състояние, ако въобще планираме такива, а и да напомня, че има козметични алтернативи, които могат да ни помогнат в тази мисия. С една дума, предизвиквам ви да се погрижите за своето beachbody по най-приятния за вас начин! 


Ето как от Avon описват своя иновативен продукт:

Терапията води до по-стегнат вид и намаляване на целулита като затопля кожата и подобрява микроциркулацията. С новата формула лесно и по забавен начин можем да влезем във форма и да намалим видимостта на целулита като възстановим по-гладкия вид на кожата си.
Тайната на термоактивния серум се съдържа в Л-карнитина, който спомага за изгаряне на мазнините в клетките. Avon Solutions termal-active моментално затопля кожата, като стимулира микроциркулацията, за да ускори процеса на усвояване на активните съставки. Също така подпомага по-бързото изгаряне на мазнините за по-стегнат вид. С нея могат да бъдат третирани проблемни области на корема, бедрата и седалищните части. Подходящ е за всякакъв вид кожа и се нанася след душ върху суха кожа. При чувствителна кожа, термоактивния серум се нанася 30 минути след душ за по-нежен загряващ ефект. Терапията постига още по-добър ефект при редовно ползване и в съчетание със здравословно хранене и спорт. Специално разработено съдържание със  съвети за диети и упражнения помaга на дамите в усилията им за по-стегната и гладка кожа.
Предстои да споделя с вас дали аз намирам ефекти от ползването на продукта. Междувременно от Avon искаха да се уверят, че и вие ще получите нещичко, затова имам един промокод за вас - кодът 1SIZEDOWN ви осигурява страхотен подарък - почистващ продукт за лице при поръчка online от сайта над 40 лв. Това не е всичко, подаръци ще има още, но за това трябва да следите страницата на блога във Фейсбук през следващите няколко дни. *Продуктът ми е изпратен за проба от Avon Bulgaria


1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)