неделя, 4 юни 2017 г.

Benefit Posietint Review


Какво е перфектната сутрин?
Възглавницата е перфектно хладна.
Леглото е перфектно меко.
Часовникът е перфектно позакъснял и е перфектно, че не бързаш за никъде.
Косата е на перфектни къдрици, без да има нужда от четка, сешоар и маша.
В огледалото виждаш перфектна усмивка.
Пускаш перфектната песен.
Стаята ти е перфектно розова.
За закуска похапваш перфектно кръгла поничка.

Греша ли, ако обобщя, че на всяка една от нас би допаднала подобна сутрин?


Щом денят започва така, доброто настроение до края му е почти гарантирано! Въпреки че и по-лаконичните сутрини понякога вещаят щастливи дни. Истината е, че усмивките нямат нужда от повод, не знам кой ни е научил в обратното. С повод, или без, един ден не бива да започва без усмивка, дори и да е понеделник. Особено ако е понеделник! 
Близначките Форд създават козметичния бранд "Бенефит" в края на 70-те години именно в почит на усмивката. Те си мечтаят техните продукти да предизвикват истински усмивки на ползващия ги, а и на околните. Тази философия ясно може да се проследи и усети във всеки един мъничък детайл. Доста е трудно да не се усмихнеш на тези симпатични опаковки и бейби размери, нали?
Това, което е способно да усмихне всяко момиче е качествената козметика. Всичко останало е просто един прекрасен комплимент, а от Бенефит просто ги умеят тези неща.
Първият ми сблъсък (засега и единствен) с декоративната козметика на Бенефит е това Posietint бебе и днес смятам да си разкажа именно за него :)Преди години Бенефит се откроиха като иноватори на пазара, лансирайки един съвсем нов и непознат тогава като концепция продукт - тинтовете. Всъщност бенефитските тинтове са многофункционални продукти за бузки и устни, които имат текстура на втечнен гел (малко по-гъсти са от вода) и могат да бъдат разнесени по страните на лицето, или нанесени на устните. Posietint беше един от последните, които от компанията лансираха (мисля че са общо 4 тинта, поправете ме, ако греша). Още от името става ясна заявката на този продукт - класическа концепция на тинт, но този път с цвят на букет от нежни пролетни цветя (posies от английски е малка китка от цветчета). Нещо повече, ефектът от този тинт просто създава щастие - освен че е приятен за използване и разхубавява, този продукт придава много естествен, сияен и младежки завършех на бузките, все едно сте се изчервили невинно, или сте се усмихвали до изнемога. Нанесен на устните пък, продуктът им придава много лек и приятен цвят, който дискретно ги подчертава, но и изглежда страшно натурално... все едно до преди малко сте се целували с любимия, или сте пили сладко вино, което е оцветило леко устните. От Бенефит заявяват, че нанесен на устните, продуктът им придава блясък, но това е временен и много кратък ефект. След броени минути продуктът попива, блясъкът изчезва, а устните остават приятно оцветени за дълго, без да избледняват при похапване или пиене на вода.

Текстурата, както вече споменах, е една идея по-гъста от вода. Продуктът попива в кожата изключително бързо, така че е препоръчително да работите бързо, за да не остане на петна или линии, които е невъзможно да се разнесат перфектно. Ако сте достатъчно бързи - резултатът е много натурален и естествен. Препоръчвам на бузките да се носи самостоятелно или върху фондьотен, ако нанесете над пудра ще е невъзможно да се блендне. Може да добавите малко сух руж отгоре, за да подобрите интензитета на цвета. След като попие, продуктът не може да бъде разнесен повече, не се размазва, не избледнява. На всяка буза нанасям по три малки точици, които след това разнасям с овална четка за лице с бързи движения. На устните нанасям направо с четчицата на продукта и помагам на продуктът да се разнесе равномерно като потупвам с пръст. 

Опаковката е много подходяща за продукт с подобна консистенция. Напомня на опаковка на лак за нокти, четчицата е сходна, може би не чак толкова гъста като при лаковете. Опаковката на Posietint е в розов металик с бяла капачка на винт. По нея има бели надписи, които започнаха да се изтриват сравнително бързо. Моят Posietint е в мини размер, но продуктът е изключително икономичен и ще ми стигне за дълго. Купих го от Boots за 5 паунда. Няма аромат. Сваля се много лесно с мицеларна вода, а дори и с обикновени мокри кърпички. 

Надявам се това мъниче да е усмихнало и вас, поне заради сладкия си вид :) А вие използвали ли сте Posietint? Имате ли си любим продукт на Benefit?
1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)