понеделник, 19 юни 2017 г.

The Art Of Picnicking


Тревата може би е още влажна след дългата зима и пролетните дъждове, слънцето едва е започнало да си пробива път измежду начумерените облаци, но британецът вече се е настанил удобно в съседния парк и похапва нещо вкусно, блажено препичайки се на оскъдното слънцегреене. О, да, изкуството на пикника може да бъде обявено за национална британска черта. След като по британските земи хората с нетърпение очакват дори и най-лекият намек за слънце, за да се наместят върху зимното палто, постлано върху тревната площ на съседния парк/градинка и да прекарат обедната си почивка похапвайки полуготовият обяд или сандвич сред природата, аз го виждам като истинско престъпление в слънчева, често средиземноморска България да сме свидетели на едва прохождаща пикник култура! Има нещо безкрайно очарователно в целия пикник ритуал, от похапването сред природата, пък било то и на градския парк, когато дори и най-семплото меню е десет пъти по-вкусно, само защото се консумира на чист въздух и под слънцето, до факта, че пикникът е идеален повод за социализация, запознанства и семейни забавления. 
Дори не е нужно да разполагаме със специална пикник кошница, хладилна чанта, сладурски комплект съдове в пастелни цветове и на точки и одеялце като от снимка в Инстаграм, за да се насладим на класическо ал фреско преживяване и гледка за милиони. Споделената храна, смях и емоции са в основата на всеки пикник и това е повече от достатъчно. 
Не чакайте втора покана, ами започвайте плановете къде и как да прекарате идния уикенд сред природата. А когато стигнете до заветната полянка - събуйте кецовете и усетете килима от крехка трева под краката, затворете очи, вдишайте от чистия въздух, позволете на слънцето да погали лицето. Благословени сме с прекрасна природа, трябва по-често да й се наслаждаваме.


3 коментара:

  1. Усмихваш деня ! 🍒🍀🍉

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехе, колко хубаво! Благодаря и много се радвам, че статията ти е харесала :) Изпращам ти двойно повече слънце!

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)