сряда, 26 ноември 2014 г.

Cutting Edge



90-те години и гръндж стилът властват безпардонно и дръзко през последните сезони, но са особено адекватни през есента, заради настроението, което създават, а и заради подбора на мрачни, но дълбоки и богати палитри и нюанси. И съвсем естествено гръндж се настанява и сред козметичните ни продукти със своята колоритност. Тъмни червила? Разбира се, за да отиват на чоропогащите с бримки, карираните ризи и комбат ботите.
В крайна сметка и аз попаднах пред стелажите в дрогерията в търсене на мнооого тъмно червило, което, според мен, безспорно изглежда върховно със светла кожа. Бях готова да стигна до ръба и да рискувам с нещо почти черно. Е, не намерих това, което търсех, но попаднах на това червило на ''Римел'', което също е много красиво. Не е съвсем гръндж, бих го нарекла аристократичен гръндж заради дълбочината на този богат винен нюанс. Като брокат и кадифе, като старинна бална рокля. Гръндж със синя кръв, или по-скоро лилавееща, заради сладкото от череши, разбъркано в цвета (не буквално, а като усещане). Искаше ми се да намеря нещо с по-смел и студен лилав подтон, понеже тук преобладава тъмната фуксия, но не мога да отрека, че това червило се превърна във важна част от есенния гардероб на устните ми. Понякога улавям в него греяно вино, понякога заскрежени малини, не спира да ме изненадва като нюанс.



Опаковката не впечатлява и не е по-различна от опаковките на червилата от други линии на ''Римел''. И тук я има емблематичната коронка на върха на капачето. Стабилна е и няма изгледи да се счупи или напука, ако изтървете червилото или го носите в дамската си чанта.




Финишът на червилото е съвършено матов. Ако имате много сухи устни, знаете, че трябва добре да ексфолирате и хидратирате преди това, за да се разнесе цвета равномерно. Аз нямам подобни проблеми и внимавам само да не изляза извън линията на устните, защото този нюанс се трие трудно от кожата. Това означава и че дълго време издържа на устните, при мен средно до 4 часа без да се храня през това време. Минусът е, че червилото се износва много неравномерно и в крайна сметка остава на устните като молив, който ги очертава, а това никак не е красиво. Но мисля, че това е типичен проблем на тъмните и наситени червила. Приятното при това червило е, че за разлика от тъмните си посестрими и събратя, Cutting Edge не цапа зъбите ( а и ги прави да изглеждат много бели).



Червилото има боровинково-къпинков, който се усеща и след нанасяне. Лично на мен въобще не ми харесва, но аз не съм фен на аромата на горски плодове, особено ако е по-химичен. За вас може да не е проблем.
В заключение ще кажа, че препоръчвам червилото, основно заради красивия му нюанс (и труден за намиране, не съм виждала много такива червила, които да не са кафеникави). Все пак си оставам в търсене на моето черно с лилав подтон или мнооого тъмно лилаво и ще се радвам, ако можете да ми препоръчате.


6 коментара:

  1. Such a nice lipstick shade! It goes perfect with your eye make up!
    Super cool blog indeed!

    xoxo,

    www.fashionerza.com

    I can rock any outfits, come follow my online diary

    ОтговорИзтриване
  2. Цветът на червилото ми напомня на Rimmel Sloan's Plum, което имам, но не е с матов завършек.Гримът на очите ти е просто уникален.Направи някой път пост за това как си го постигнала. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Червилцето напомня и за едно на Уен'н'Уайлд, сега не мога да се сетя за името. Мерси, много се радвам, че ти е допаднал грима. Ще се опитам да направя грим-урок в снимки, пък да видим дали ще се получи нещо :)

      Изтриване
  3. Страхотен цвят.Много ти отива :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси! Този красив цвят едва ли би стоял зле на някого :)

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)