вторник, 25 ноември 2014 г.

The Berry and Bludger Autumn Tag

За този прекрасен, уютен и ароматен есенен таг, дело на Мери и Тай , бях тагната от любимата ми Тея преди доста време. Сега, преди и последното пожълтяло листо да се е понесло на фона на мрачното небе, носено от вятъра, престъпвам към това да отговоря на въпросите.

*
Предпочитано място през есента?
Независимо от сезона, аз съм странна хармония от интроверт и екстроверт, които някак доста спокойно и на базата на компромиси съжителстват заедно. Обичам слънчевата есен и разходките, обичам и студа и той не може да ме спре да прекарвам времето ми навън с приятелки. Обичам вечерите на топло в новооткрития ресторант в Поморие, когато рядко се възнаграждаваме с парче чийзкейк с боровинки след седмица във фитнеса. И наравно с всичко това, обичам домашния уют и уединение, времето, което посвещавам само и единствено на себе си и се заравям в Youtube клипчета и блог постове до ранни зори :)
*
Продукт, без който кожата ми не може?
Няма конкретен тип продукт. Мога да живея без абсолютно всичко, освен шампоан и сапун, предполагам :) Но с настъпването на по-студени дни наблягам на по-богатата и по-честа хидратация.


*
Есенното ми червило?
Rimmel Cutting Edge! Не просто есенно, а и много гръндж, както повеляват тенденциите този сезон. И с щипка аристократизъм и синя кръв, като кадифе и брокат. Още утре очаквайте ревю!


*
Любима дреха, запазена за есента?
Прозаично, обаче - пуловери. Снощи обсъждахме с приятелките ми модните ни избори и по-точно прегрешения през гимназиалните години и как сме неглижирали дебелите дрехи. Днес нищо на света не може да ме откъсне от мекичкия пуловер.

*

Аксесоарът, който вадя с падането на първите есенни листа?
Не се сещам за конкретен. Не съм особено голям фен на шаловете. Харесвам ги много, но все забравям да добавя някой към аутфита за деня. За друго не се сещам. Цветните и фигурално чорапогащници броят ли се?

*

Парфюмът, крещящ: ''Есен е!''
С огромна сигурност - има и по-подходящи за сезона. Представям си нещо остро и топло като подправки, карамфил, нещо ориенталско, нещо сладко като канела и ванилия. Но не съм успяла да пробвам все още толкова много аромати, затова от тези, които съм успяла да нося - Armani Code. Елегантен, класен, сладостен, без да е сладникав и чувствен. В затворени помещения, каквито предполага сезона, е много ярък (понякога малко истеричен) и привлича внимание. Не е срамежлив и не стои до кожата, а колоритно обикаля из помещението и обръща глави след себе си. Точно това ми се струва адекватно за есента, за разлика от зимата, когато ще ми се иска нещо по-чисто, зелено и озоново.


*
Напитка, която сгрява есента ми?
Тази година за първи път пробвах Starbucks Pumpkin Spice Latte и силно се надявах това да стане есенната ми напитка, която всяка година да очаквам с нетърпение, но не бях чак толкова впечатлена. В по-голям унисон бих почувствала горещ шоколад с портокалови корички или лавандула, например.

*

Храна, носеща вкуса на есента?
Много мейнстрийм - тиквеник. Обожавам и опушения вкус на печени червени чушки и атоматът, който полепва по пръстите ми за дълго, докато беля почернелите им ципички :)




*

Книгата, която грабвам под топлото одеало?
Четейки отговорите на другите момичета, които публикуваха тага преди месец, си мислех, че няма специфичен есенен жанр или заглавие в моята библиотека и предпочитания. После се сетих, че заради Хелоуин ми идва вдъхновение да препрочитам някои ''страшни'' приказки - Бескервилски кучета, конници без глави и малки негърчета, знаете. А за да не е самотно парчето тиквеник, залагам и на ''вкусни'' книги. Тази от снимката е ''шоколадова'', но в главата ми изниква и шафранената ''Повелителката на подправките'' на Читра Дивакаруни.


*

Песента, която ми носи есенно настроение?
Отново ми е невъзможно да посоча нещо конкретно. Ако приемем, че есента е най-меланхоличния сезон, това би обяснило защо слушам Поспалана Дел Рей често, но после се сещам, че я въртя целогодишно. Отново, специално заради Хелоуин, тази година се върнах към нещо от миналото ми - Alien Ant Farm - Smooth Criminal. Тази седмица посветих на иначе неприятната ми Lorde и Yellow Flicker Beat заради премиерата на ''Сойка-пресмехулка''.

*

Трикът, подобряващ настроението ми през есенните месеци, когато времето е мрачно?
Сещам се за малко по-хубави неща от лошото време :) 





8 коментара:

  1. Ооо, тиквеник!!! <3
    Хихихи, радвам се, че тагът ни с Бери се е разпространил. ^___^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се радвам, че попаднах на тага в блоговете на много момичета! Много е готин! :)

      Изтриване
  2. Много се радвам, че направи тага :)
    Май днес ще трябва да правя тиквеник :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За теб винаги <3 Време му е на тиквеника, макар че аз мога да го ям целогодишно :)

      Изтриване
  3. ААА, Веси, страхотни отговори! Така се радвам, че го направи, четох сладкодумните ти думи с интерес и внимание... Най-много се смях на Поспалана Дел Рей, хаха. Страхотен таг, който и аз имах удоволствието да направя :)

    ОтговорИзтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)