петък, 20 февруари 2015 г.

Tangled



Е, очевидно не приличам на Рапунзел освен по зелените очи може би. Нямам нейните дълги и красиви коси, но толкова ми допадна прическата й с вплетени цветчета, че реших да пренеса това вдъхновение в грима ми, а и мисля че е време първите пролетни пъпки да се разпукат в блога ми. 
Има принцеси на ''Дисни'', които никой и нищо няма да измести от първото място в сърцето ми. Ариел е моята абсолютна любимка вероятно от момента, в който съм се появила на този свят. Спомням си, че не минаваше и ден, в който да не гледам ''Малката русалка'' когато бях малка. Тогава филмчетата на ''Дисни'' гледахме на видео касети, а лентата на моята се беше изтъркала на места от ежедневно въртене! Като дете на 90-те, винаги съм била най-голям фен на ''Дисни'' класиките, но Рапунзел спечели сърцето ми от първо гледане с позитивният начин, по който гледа на света, колкото и мъничък да е той за нея побран в рамката на малкото й прозорче на върха на кулата. 
Понеже имах намерение да пиша дипломна работа на тема класиките на "Дисни'' се бях замислила върху нещо преди време. Забелязали ли сте как различните поколения принцеси носят качества, които се приемат като положителни в годините, в които се появяват на екран. Най-ранните принцеси Снежанка, Пепеляшка, Аврора са кротки, послушни и да, не особено борбени. Любовта ги намира сама и след куп перипетии те обикновено са спасени от някого. С времето принцесите все повече се... еманципират? От Ариел и Бел до Елза и Рапунзел, женските образи стават все по-активни, инициативни, самостоятелни. Да, филмчетата на ''Дисни'' обикновено са вдъхновени от приказки, митове и легенди и се движат относително близо до оригиналната фабула, но няма спор, съвременните принцеси носят своите послания и имат възпитателна цел. Възпитание, което пряко достига до младите дами, които тепърва изграждат характер и ценностна система и нямат добре разработен филтър за получената информация. На нас остава да се замислим до каква степен това възпитание е същото, в което искаме поколенията да растат. Със сигурност по-добре от сцени с кръв и екшън. 
И понеже идеята на публикацията съвсем не е такава и нямам идея как отново се отплеснах в тема, която едва ли въобще вълнува някой друг освен мен, ето малко снимки :)








За детайлните цветчета и листенца използвах смесица от кремообразни сенки, обикновени сенки, червило и меките моливи на ''Импала''. Всички гореспоменати продукти нанасях с четчица за гелообразна очна линия за по-прецизна работа. За съжаление не се получи достатъчно прецизно и пигментирано. Ако разполагате с цветни очни линии ефектът ще е уникален, сигурна съм!
Цветчето на миглите ми е всъщност лепенка за маникюр, може да се използвам всякакви форми и дизайни за весел акцент. Дори си представям колко красиво ще е ако се използват дребни хербаризирани цветчета, закрепени с лепило за изкуствени мигли!


1 коментар:

  1. Мис Рапунцел!!!Уникална си!!!Дъщеря ми сега като и показах снимките и тя иска да и рисувам по очите!!!!

    ОтговорИзтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)