понеделник, 1 декември 2014 г.

Shine like a star!


Когато бях малка най- много ме интересуваше старогръцката митология. Докато момичетата на моята възраст въздишаха по принцесите на ''Дисни'', аз постоянно рисувах богините от Олимп...Афродита, Атина, Деметра... Сега, години по-късно, основен интерес са ми Дисни принцесите, но това е друга тема на разговор, широко застъпена в блога :)
Въпреки че започвам да звуча по-културно, отколкото съм в действителност, ще продължа тази история. Един от митовете, който ми е направил най-силно впечатление е този за Пандора. Сещате се, красива, но пагубно глуповата женица, изпратена от Зевс за наказание на добрите хора на Земята. Същата тази Пандора, която отваря делвата с благините и бедите (делва, а не кутия, макар че, като се замисля, се сещам и за една определена кутия, която може да побере сериозна микстура от емоции и на нейния капак пише ''Louboutin'').
За несгодите е ясно, те останали на Земята при хората, защото са по-тежки. Когато сме постъпили лошо винаги ни ''тежи'' на сърцето, нали? Обаче какво се случило с добрините, които се изпарили от делвата?



Тук детското ми съзнание може сериозно да импровизира! Дали са стигнали до Олимп, застояли ли са се там? Предпочитам друга версия, всъщност. Според мен добрините са стигнали до небето и там са решили да останат като звездички. Иначе щяха ли съзвездията така да приличат на луничките по бузките на малката ми племенница Ава? Като пътни знаци по миниатюрни магистрали, всички водещи до сладките й устенца във формата на биберон!
Други, навярно, се препичат на повърхността на Слънцето под чадърчета за коктейл.
И ако все още се питате - добродетелите са първите кацнали на Луната! Сварили я блажено да се прозява, а дъхът й ухаел на канела. Затова Дядо Коледа обича топло мляко с канела, но това е съвсем друга история...
И така, добродетелите се разпръснали по нощното небе и до днес служат на хората. Осветяват пътя до дома, помагат на Дядо Коледа да нацели правилните коминчета, защото, съгласете се, абсурдно е един еленски нос да освети цялото нощно небе! Те са на небето, за да подават бутилка с вода на Сънчо, докато неуморно спринтира до домовете на всички деца. И пак са там, за да дават отговори на човешките терзания в ясната нощ, наредени като фигурки от дъното на чаша с кафе.
Харесва ми тази теория. Особено на фона на твърдението, че хората сме съставени 97% от звезден прах. Ах, дано...




И ето ги звездобройците от Star Nails Bulgaria (колко тематично), които неуморно обикалят с кепчета в ясни нощи и ловят звезди. Защо са им? Ами, за да създадат новия лак за нокти ''Зорница'', разбира се (разгледайте го в сайта тук)!
Името едва ли е подбрано случайно. Зорница или Вечерница често наричаме планетата Венера. На Земята тя може да бъде наблюдавана непосредствено преди изгрев и след залез. Затова често я оприличаваме на звезда. Тази почти идеално сферична планета обикновено блести най-ярко. 
А ето в тази малка бутилчица са събрани Голяма и малка мечка, Косите на Вероника и целия Ореон и всичко това с консистенция по-плътна от атмосферата на Венера (колко nerd). За първи път попадам на глитърен лак с толкова много бляскави частички, различни по големина. Може да се използва като декорация (както съм направила на нокътя на средния пръст), но и напълно самостоятелно на два слоя с превъзходна плътност (както е на безимения ми пръст). Консистенцията на самия лак е много нетипична според мен, доста е гъст. Смятах, че по тази причина ще съхне мнооого бавно, но се изненадах, че му трябваше време колкото на напълно обикновен лак за нокти.
Глитърните лакове са с много капризна природа и ме притесняваха няколко неща, когато изпробвах този. На първо място ме беше страх, че заради многото разнородни частички, постоянно ще се закача по дрехите ми. Не съществува такъв проблем!
Второ, притесняваше ме отстраняването. Красотата на лака не задоволява 10-минутно висене с алуминиево фолио по пръстите, за да го премахна. Но няма нужда от тази техника. Лакът се отстранява сравнително лесно за глитърен, разбира се, нужно е повечко търкане. За сметка на това не издраска нокътните ми плочки и то без да нанеса база!
Издръжливостта е невероятна, както е типично за брокатените лакове. Лакът издържа на ноктите не с дни, а със седмици и е много лесно да бъде поправен. Разбира се, издръжливостта се увеличава с нанесен топ лак. Аз използвах този 3 в 1 на Star Nails Bulgaria ( разгледайте го в сайта ето тук) и макар и да се притеснявах, че нанасянето му ще отнеме от блясъка на частиците и ще ги ''матира'', те даже заблестяха по-красиво по ноктите ми. Ех, ако можех само да ви покажа колко красиво блести, снимките въобще не могат да предадат цялата му красота!
Харесва ли ви това въплъщение на нощното небе в лак за нокти? Бихте ли искали да го притежавате?















8 коментара:

  1. Оо страхотен лак... толкова коледен! А маникюрът който си представила е невероятен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Лакът наистина е Коледа в бутилка, много скоро пак ще го спомена в блога, очаквай го, ще е интересно :)

      Изтриване
  2. Чудесен пост!! Винаги ги чета със супер голям интерес . Лакът е едно бижу.Определено бих искала да го притежавам в колекцията си :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за прекрасните думи! Дядо Коледа може и да е прочел коментара ти и скоро наистина да го имаш в колекцията ти, ще видим :)

      Изтриване
  3. Ела да разхвърляш звезди и върху моята елха :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Смятам да мина на редовна смяна разхвърлячка на звезди :) Този месец се очертава много работа :)

      Изтриване
  4. Ти си една грееща звезда! Страхотна, невероятна, романтична, умопомрачително добра в това, което правиш :)) Обожавам постовете тии :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Коментарите ти винаги ме радват безкрайно и носят много позитивно настроение! Благодаря ти! :*

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)