понеделник, 9 февруари 2015 г.

14 Lovely Favourites


 Аз съм човек, който обича епитетите (като форма на речта), знаете. Публикациите в този блог изобилстват от такива и още - метафори, описания, сравнения. Не че се дължи на някакво високо ниво на грамотност на авторката, въпрос на личната ми стилистика.
Като човек, който обича епитетите, аз често ги използвам както тук, така и във всекидневието. Разхищавам ги, бих казала. Понякога направо ги трупам като играчки върху някоя безкрайно уродлива и кичозна елхица, която по това време от годината е загубила почти всичките си иглички (метафора за другите части на речта).
Казаното до тук би трябвало да ви даде някаква бегла представа какво предизвикателство е, за човек като мен, да спре да разхищава епитетите и да ги пести за това специално време от годината. Може да се каже, че от почти два месеца старателно събирам, укривам и фалшифицирам, служа си с легални и не толкова средства, за да събера едно определено количество епитети за най-розовия и прекрасен празник от годината - Св. Валентин! Ако сте от хората, които мразят този ден и смятат, че е създаден от хора, които са толкова тъпи, че ви навеждат на мисълта, че когато бащите им са оплождали яйцеклетките на майките им, генетичният им материал се е пресякъл (поувлякох се) - you can`t sit with us. Ако и вие, досущ като мен самата, сте романтични душици - пригответе се за парти със специална пинята - тя се пука и от нея политат безброй сладкиши-епитети.
Защото Св. Валентин е най-розовият, сладурест, пухкав, балонест, бонбонест, шоколадов, парфюмест, глазурест, поръсен с конфети във формата на сърца, мекичък и топличък, романтичен, напудрен, завързан на панделка, блестящ, ароматен, любовен, разглезен, ботанически!, премигващ, светулчест, вълшебен, плачевен, химичен и физичен, първичен, научен, необикновен, латексов, мъхнат, дантелен и сатенен, ягодов, сметанов, алкохолен и безалкохолен... ден от годината :)
От друга страна този блог е естествен хабитат на еднорози, родилен дом за феи и фабрика за захарен памук (и не укрива данъци за нито една от своите дейности) и 14 февруари е национален празник в тези владения, така че няма как да не обърна внимание на специалните ми валентински любимци този месец!


Star Nails Bulgaria nailpolishes ''Valentina'' and ''Valentin'' and nail file
Специалното празнично предложение на вече много любимите ми ''Стар Нейлз България'' е комплектът тематични лакове ''Валентина'' и ''Валентин''. Женската половинка на това дуо е доминираща в своя розов разкош. На ноктите тя е забележителна, жизнерадостна, почти неонова циклама. Добавям малко мъжко присъствие към празничния ми маникюр с ''Валентин'' като детайл на безимения пръст, нежна незабравка, който безмълвно да се любува на розовото в нюанс на сладкарница, без да се натрапва :) Но за тези две влюбени птички ще ви разкажа в друга публикация, съвсем скоро. Сега само ще издам, че трайността им е еквивалентна на happily ever after... 


Sweater H&M


Timberland Boots (Old Style)


Bow Clutch - Random Carboot


Maybelline 24hr Color Tattoo ''Pink Gold'' click


Ultimate Collection Highlighter


Left to right:
Oriflame The One lipgloss Rose Glacier - click
Revlon Red 730 - click
Golden Rose 56 - click
Avene Courvance Lipstick and Lippencil
Oriflame The One lipstick Showcase pink - click
Oriflame The One lipgloss Luminous Violet - click
Kyara lipstick 22 - click


Pink nailpolishes (a present from a lovely girl)


Victoria`s Secret Body Butter Pure Seduction - click
Victoria`s Secret Body Lotion Endless Love - click


Earrings Primark (old)


I love... Raspberry and blackberry exfoliant - click


Bioderma Sensibio Micellar Water


Orchard & Bloom set


Chloe EDP - click

6 коментара:

  1. Ох..признавам си ,че ме зарази с това "розово" настроение <3 :))

    ОтговорИзтриване
  2. My work here is done, sir! Хаха, радвам се, не е лошо през поне един ден от годината да се чувстваме толкова... розово :)

    ОтговорИзтриване
  3. Розово, розово, розово- обожавам го <3

    ОтговорИзтриване
  4. Да ти чета постовете е чиста проба удоволствие и наслада за сетивата.
    Из "Признанията на една друга епитето-холичка".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаххахах! Благодаря ти безкрайно, много ме усмихна! Осъзнаваш ли, че току-що основа клуб на епитето-холиците и аз задължително искам да членувам в него :)

      Изтриване

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)