вторник, 27 януари 2015 г.

Rimmel Asia Lipstick


От съвсем малки сме свикнали мислено да събираме образи на красавици и на базата на тях обучаваме собствения си вкус и разбирания. Колекция от впечатления, в която грижливо полагаме по някой нов експонат след всяка прочетена книжка, всеки изгледан филм. Принцеси, феи, ефирни женски създания, бели и нежни като фарфор. Дългокоси и синеоки, смугли и чернооки. От тук до осъзнатото съществуване на грима ще измине много малко време. Ръчичката, която стиска четката за водни боички ще започне да се учи как да рисува с червило. За малките момиченца навлизането в света на козметиката е като встъпване в тайнствено сестринство. Тук има просветени и начинаещи, които ще бъдат просветени. Аз и до ден днешен гледам на нещата точно така. Няколко години след дебюта ни в света на гримовете започваме да се интересуваме кога и как е възникнал този свят и кой го поддържа, кой полива зелени му ливади, кой засажда екзотичните му цветя, кой разбухва пухкавите му облачета. Пред нас се разкрива козметичната история, образи на красавици от различни ери, култури и народности като от театър на сенките - загатнати. Египтянки с горещ като пустинята поглед, поставен в рамката на очната линия. Индийки, ухаещи на шафран с къносани ръце като дантела, а имената им вплетени в безкрайната нишка на мандалата, умишлено поставени между заклинанието за любов и щастие. Гейши с лебедови шии и малки алени устни. Образът на гейшата е един от емблемите на красотата и финеса, женствеността, отдавна пренесен извън границите на Азия. 

Преди да започна ревюто на червилото в нюанс Asia на Rimmel, реших да проследя мненията за него в Интернет. Това, което ми направи голямо впечатление е, че в различните ревюта всеки описва нюансът на това червило различно. Дори на самите снимки то изглежда като различен продукт. На някои е с по-силен розов подтон, другаде е по-кафеникаво, а попаднах и на фотоси, на които лилавее. Дори на моите устни се случва да ме изненадва и да изглежда по-светло или тъмно в сравнение с последния път, в който съм го носила. И понеже няма как да опиша с точност нюанса, ще го нарека нюд тип ''моите устни, но по-добре'', тъй като продуктът наистина остава разнообразно впечатление в зависимост от цветът на устните, на кожата на лицето дори, на степента на наслагване и т.н. Иначе казано, много изненадващ и вълнуващ нюд, който на моята бяла кожа и пигментирани устни обикновено розовее, но при наслагване се открива красив и нежен сливов нюанс. За мен е важно, че не изглеждам като болна, когато го нося, не е от екстремните нюд червила. По тази причина мисля, че е много подходящо за жени със светла кожа.
Финишът му е сатенен. Матов, но не твърде и без да изсушава устните, а в същото време е без мокър ефект и няма блестящи частици. В добавка на неутралния цвят, мисля че това го прафи много подходящо ежедневно червило, червило за офиса. 
Много лесно се работи с това червило, защото консистенцията му, макар и по-суха, се маже плавно и без да се впива в несъвършенствата. Производителят обещава трайност над 8 часа и почти мога да се съглася. Червилото е с доста голяма трайност и избледнява равномерно, без да остава черти и петна (както нюд червилата имат склонност да правят). Това, което наблюдавам аз е, че освен че не изсушава устните при носене, консистенцията му сякаш става едва доловимо по-мека при носене.
Единственото, което не ми допада е ароматът на продукта. Много е странен, сладникав и бонбонен, но химичен и неприятен. Лъха доста силно от гилзата и се запазва и при носене, което може да е проблем за някой с по-деликатен нос.
Опаковката е типичната за Rimmel патладжанена с брокат и коронка на върха на капачката. Стабилна е и се затваря плътно.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)